Зачаровані гаджетами

24.05.2013
Зачаровані гаджетами

Пілотні серії скетчкому знімають під Києвом. (Юрiя САПОЖНІКОВА)

Днями неподалік Києва, трохи вбік від виїзду на Одеську трасу, можна було спостерігати загалом буденну сцену: на роздоріжжі біля одного з дачних поселень чоловік у формі зупиняв автівку, а потім водій давав охоронцю порядку на дорозі гроші. Щоправда, цього разу раптово з’являлася дівчина у формі і знімала все на смартфон зі словами: «Відео з місця події. Що ви, сержант Арнаутов хабарі берете?!» А правоохоронець відразу миттєво переорієнтовувався: «Які хабарі?! Це ми консультуємося зі співробітником банку, чи не фальшиві купюри, які мені сьогодні вранці дали, бо якісь вони підозрілі. Вони ж фальшиві!». Із «підробками» дівчина запропонувала діяти рішуче — знищити. І сержант із гримасою невгамовного болю на обличчі рвав купюру... Одна й та ж сцена повторювалася десятки разів, щоразу з новими нюансами. Наприклад, спочатку сержант називав багато причин, через які зупинив водія: швидкість перевищив, не пристібнувся, фари не працюють, його, правоохоронця, ледь не збив. А потім цей список зачіпок скоротили. Словом, знімали епізоди для нового гумористичного серіалу.

«Ми почали знімати шість пілотних випусків скетчкому «У мережі», — розповідає «УМ» на знімальному майданчику Володимир Литвинов, продюсер «Студії 12/12», яка виробляє серіал на замовлення «1+1». — Кожна серія традиційно буде по 26 хвилин. Усе маємо відзняти за дев’ять змін (кожна по 12 годин). Після затвердження пілоту на каналі візьмемося за перший сезон, 20 серій».

Акторів для скетчкому підбирала студія; всі , хто задіяний у зйомках, — кияни: Назар Задніпровський і Яна Глущенко, яких телеглядачі знають за ефірами «Великої різниці», Любава Грєшнова — акторка київського театру «Сузір’я». Хоча новий скетчком буде російськомовним. І навіть форма дорожнього патруля на акторах — російська: на жовтому фоні жилетів красуються літери ДПС (дорожньо–патрульна служба), а не ДАІ (дорожня автоінспекція). Це означає, що серіал знімають, щоб і на українському телебаченні показати, і спробувати продати у Росію — без зайвого клопоту і додаткових витрат.

Сценарні пропозиції для скетчкому «У мережі» писали групи авторів із Москви, Києва, Харкова, Одеси. «Глядач серіалу «У мережі» на екранах побачить смішні історії про сучасне життя сучасних людей в оточенні різноманітних гаджетів: телефонів, комп’ютерів, камер відеоспостереження», — каже Володимир Литвинов. Дії відбуватимуться у київських квартирах, кафе, ресторанах, врешті–решт, на дорогах.

До речі, мешканці дачного поселення, біля якого організували зйомки про сержанта Арнаутова і його стажера Марину Фролову — доньку головного прокурора, яка отримала завдання фільмувати випадки корупції, вдячні кіношникам за нанесену на проїжджій частині роз’єднувальну лінію. Хоча декому з місцевих на мотоциклі чи машині доводилося по 5–10 хвилин чекати, щоб проїхати, поки не закінчаться зйомки чергового дубля. Були й щасливчики, яким одноразово заплатили 50 гривень за те, щоб у період зйомок у дворі тимчасово вимкнули гучний електродвигун.

На зйомках зі сторони здається, що режисер Андрій Осмоловський аж занадто вимогливий до Назара Задніпровського, який виконує роль сержанта. Але 38–річний актор, який уже не перший рік має звання заслуженого, так не вважає. «Ви ще не бачили інших режисерів: як вони працюють і кров п’ють, просто вивертають нутрощі, — каже він. — Кожен хоче, щоб його гумористичний проект не був схожим на інший, уже відзнятий. Оскільки я знімався у «Великій різниці», кожен режисер мене хоче «зліпити» іншим. Звичайно, мені дістається. Це брехня, що акторів, які вже засвітилися, не чіпають. Чіпають, ще й як!»

У гумористичному серіалі Назар буде також чоловіком, що помішаний на інтернет–розвагах (інколи актор і сам майже до ранку може грати у стрілялки за комп’ютером, але вважає себе типовим «чайником» у сфері новітніх технологій), народним депутатом. Каже, що не погодився б зніматися, якби не вважав проект «У мережі» смішним.

Задніпровський–молодший — затребуваний актор.Тільки–но закінчив зніматися у російському серіалі «Останній з могікан» у написаній під нього ролі українця Назара, який живе у Москві. Закінчив озвучувати головного героя у другій частині мультфільму «Корпорація монстрів». Одночасно паралельно задіяний у чотирьох скетчкомах: ще у двох російських і в проекті «Нового каналу». Продовжувач акторської династії Ткаченків—Задніпровських у четвертому поколінні, актор української і російської «Великої різниці» каже, що його часто затверджують на ролі без проходження кастингів. І констатує: «Ми в рази отримуємо менше, ніж російські актори, маючи другорядні ролі. Я не замовчую, що маю звання заслуженого, тому інколи на якихось 100 гривень отримую більше».

Яна Глущенко — виконавиця ролі стажера — жартома каже, що складнувато на знімальному майданчику, бо Назар Задніпровський напружує. Актори перетинаються під час зйомок уже четвертий рік. Вона у серіалі «У мережі» буде і дочкою, і внучкою, і мамою–одиначкою, і білявкою.

Чи буде смішно — побачимо.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>