Казка з України

08.05.2013
Казка з України

Цей велетень — Ігор Вовковинський — винесе українську конкурсантку на руках. Фото з сайта liga.net.

Саме так виглядає конкурсантка Злата Огнєвич та її таємний друг, що супроводжуватиме українську співачку на сцені під час виступу. Подробиці шоу Огнєвич розповіла 3 травня перед відльотом: «Номер буде цікавий, зі мною буде на сцені чотири бек–вокалісти, одного з них визнано одним iз кращих джазових голосів світу. А ще ми веземо сюрприз. Буде велетень».

Загадку велетня журналісти спробували розгадати самі, припустивши, що на сцені «Євробачення» з’явиться сам Володимир Кличко, адже перший рейс Злати Огнєвич був не до Швеції, а прямісінько на бій Кличка з Франческо П’янету, що відбувся 4 травня у німецькому Мангеймі. Співачка і сама напустила диму, не зізнавшись, чи поїде Кличко разом із нею до Мальме. Та вже на першій репетиції у Malmo Arena 6 травня стало відоме ім’я загадкового Златиного «лицаря». Мініатюрну конкурсантку на сцену виносить Ігор Вовковинський, зріст якого становить 2 метри 35 сантиметрів. Наразі 30–річний українець мешкає у місті Рочестер у США і носить звання найвищої людини Америки. «Ігор — фантазійний велетень, символізує внутрішню силу Злати, яка допомагає їй подолати перешкоди на шляху до мрії», — розповіли концепцію номеру в прес–службі конкурсантки.

Шоу для співачки готує головний режисер–постановник багатьох шоу телеканалу СТБ, керівник StarLight Films Максим Литвинов. У своєму коментарі для сайту «Теле Простір» він розповів, що богатир супроводжуватиме Злату не лише на сцені, а й впродовж усього пісенного конкурсу, а саму постановку назвав «справжньою драматичною казкою»: «Героїня потрапляє в чарівний ліс і йде до таємного місця. В дорозі її супроводжує захисник, воїн. Він оберігає героїню, носить її на руках і допомагає їй долати перешкоди на небезпечному шляху. Коли ж дівчина досягає мети — починають відбуватися дива: і в пісні, і на сцені».

Насправді ж дива відбуватимуться навіть iз текстом пісні. Окрім англійської, Злата співатиме вигаданою нею мовою, яку називає «накатонка».

Як показала перша репетиція, мандрувати Злата буде великою графічною проекцією лісу, що стоятиме на сцені позаду співачки та бек–вокалістів. Сама українка потужну баладу Gravity виконуватиме на п’єдесталі, на який її зносить американський лицар. Перші враження від репетиції неоднозначні, настрій пісні, можливо, і не передбачає динаміки, рухаються тільки руки співачки, тож складається враження, що це сковує шоу, робить його одноманітним уже після першого приспіву. Лишається сподіватись, що подальші репетиції урізноманітнять номер.

А тим часом, за прогнозами букмекерів, шанси України на перемогу ростуть. Так, з iмовірного третього місця Злата Огнєвич піднялась на ймовірне друге. Першу сходинку в прогнозах букмекерів міцно посідає представниця Данії Емілі де Форест.

Подробиці української вечірки — жест гостинності з боку кожного конкурсанта та своєрідний піар перед конкурсом — наша учасниця не розголошує, каже, що сама не знає, чи буде для того час, та запевняє, що без української пісні Мальме не залишиться. «Українських пісень знаю дуже багато, можу виконати і акапела, і під акомпанемент, тому обов’язково заспіваю для Європи наших пісень», — обіцяє Злата.

Чекати залишилося вже зовсім трохи. 14 травня відбудеться перший півфінал, в якому представниця від України виступить під номером 7. 16 та 18 травня відбудуться, відповідно, другий півфінал та фінал пісенного конкурсу Європи.