«А братія мовчить собі, витріщивши очі!»

«А братія мовчить собі, витріщивши очі!»

Минулих вихідних на Черкащині традиційно вшановували борців за волю України — Богдана Хмельницького, Максима Залізняка та отамана гайдамаків Холодного Яру Василя Чучупаку. У селах Медведівці, Івківцях, Мельниках та на хуторі Буда було особливо велелюдно — тут зібралося більше двох тисяч патріотів з усієї України. Правда, не обійшлося і без «засланих козачків». Ще перед початком меморіального мітингу в Мельниках до учасників зібрання приєдналися невідомі з прапорами Партії регіонів, викликавши загальне обурення. Сині прапори «регіоналів» майоріли буквально мить, бо люди одразу кинулися їх зривати, поламавши заодно й держаки. Усе це відбулося під загальне скандування: «Банду геть!»

Втеча столiття?

Втеча столiття?

Зi столичного СІЗО №13 (так званої Лук’янівки) вперше за багато років утік ув’язнений. Про це, з посиланням на власні джерела, повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуцi» журналіст Костянтин Стогній. «Охорона Лук’янівки завжди пишалася тим, що звідти практично неможливо втекти. Кажуть, в історії був тільки один факт вдалої втечі. Це вдалося революціонеру Кибальчичу, ледве чи не сто років тому, — пише Стогній. — А тепер, під час ранкової повірки, не дорахувалися ув’язненого в господарчому блоці».

Тi самi граблi

Тi самi граблi

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Алюмінієві виделки, одноразові шприци, тюбики з–під клею, напівзотлілий одяг, старі черевики — ось неповний перелік тих «артефактів», які можна знайти, прибираючи у столичних парках. Під час суботньої всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!» кореспонденту «УМ» потрапили на очі навіть диванний матрац і холодильник без дверцят!

Пристебніть ремені — дешевше буде

Пристебніть ремені — дешевше буде

Згідно iз законопроектом, розробленим МВС, зросте штраф за непристебнутий пасок безпеки: з 51—85 гривень до 170—340, пишуть «Коментарі». «Штрафний» пункт «за невиконання вимог посадових осіб МВС» потягне грошове покарання уже в розмірі 1020 гривень для звичайних автовласників і 1700 — для посадових осіб. За «установку на проїжджій частині предметів, які перешкоджають проїзду транспортних засобів, або їх зупинці чи стоянці», окрім як в окремо зазначених випадках, пропонують штрафувати на 340—510 гривень. Під «предметом» може матися на увазі й автомобіль, припаркований у неправильному місці.

«Зелений змiй» пiдганяв

«Зелений змiй» пiдганяв

У суботу в місті Сміла міліціонер скоїв смертельну дорожньо–транспортну пригоду. Він так летів вечірнім містом, що переїхав пішохода. Від отриманих важких травм 29–річний чоловік помер на місці. «О 21–й годині міліціонер зі своїм колегою їхав на автомобілі Mitsubishi Lancer. Як свідчать очевидці, авто рухалося зі швидкістю 100 кілометрів на годину», — розповів «УМ» заступник прокурора в Черкаській області Олег Шмаков.

На захист своєї культури

На захист своєї культури

Доленосне рішення шляхом відкритого голосування ухвалили на сесії селищної ради Новоолексіївки. Присутні в залі засідання зустріли його оваціями, адже тутешні кримські татари стали першими з–помiж своєї нац­меншини в Україні, хто офіційно домігся визнання своїх прав, відповідно до Закону про регіональні мови. Навіть у Криму, на історичній батьківщині кримських татар, де проживає 250 тисяч носіїв мови, такий закон поки що не ухвалено.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Повикидали з хати за ноги, як собак»

«Повикидали з хати за ноги, як собак»

Незважаючи на заступництво народних депутатів та громадськості, київську вчительку Ніну Москаленко вчора таки виселили з її будинку на столичному Печерську. Події нагадували трилер. Спочатку невідомі почали зварювати арматуру та звозити металеві листи у двір. Біля будинку перебували безліч автомобілів правоохоронців, а неподалік — ще близько двох десятків «піших» працівників міліції.

Всі статті рубрики