«Ніби ядерний гриб»

«Ніби ядерний гриб»

Не встигли Сполучені Штати Америки отямитися від теракту під час Бостонського марафону, як на перші шпальти газет вийшла нова трагедія. Позавчора увечері (вночі за київським часом) потужний вибух пролунав на заводі хімічних добрив West Ferlitizer у містечку Вест, штат Техас. Спершу на території заводу зайнялася пожежа — за попередніми даними, загорівся танкер із безводним аміаком. Пожежники саме гасили її, коли хімікати здетонували. Шибки задзвеніли навіть у сусідніх містах. За даними місцевого телеканалу KWTX, загинули від 60 до 70 людей. Світові інформагенції наводять скромніші цифри — до 15 загиблих. Рятувальники станом на вчора по обіді офіційно заявили про сім жертв. Багато людей вважаються зниклими безвісти, адже через пожежу й викид хімічних речовин роботи з розбирання завалів ведуться дуже повільно.

Право на вбивство

Право на вбивство

«Ганебним днем для Америки» назвав президент США Барак Обама відмову Сенату посилити контроль над продажем зброї фізичним особам. Президент особисто лобіював надпартійний законопроект, яким передбачалося запрова­дження жорсткішого контролю над тими, хто купує зброю через інтернет та на спеціалізованих виставках. У магазинах абикому пістолет чи рушницю все ж не продадуть, тоді як у всесвітній мережі замовити вогнепальну зброю може фактично кожен охочий (з огляду на те, що у США це дозволено). Обама сподівався шляхом впрова­дження цього закону унеможливити продаж зброї злочинцям та психічно хворим людям.

Ми тебе призначимо, ти нас і розпустиш

Ми тебе призначимо, ти нас і розпустиш

У парламенті Італії вчора почалися вибори президента країни. Термін повноважень чинного глави держави Джорджо Наполітано спливає через місяць. Кандидат на найвищу державну посаду має набрати дві третини голосів депутатів обох палат парламенту та 58 виборників, які репрезентують 20 регіонів країни. Однак, якщо три спроби голосування будуть невдалими, починаючи з четвертої, парламент може обрати президента простою більшістю голосів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики