НОВИНИ ПЛЮС

16.04.2013

У Бельгії розбився автобус із російськими дітьми

На півночі Бельгії в ДТП потрапив автобус із російськими підлітками. Спершу бельгійські ЗМІ помилково повідомили, що в автобусі перебували діти з України, проте згодом інформацію було уточнено.

В аварії загинуло п’ятеро людей, ще 19 отримали травми, з них шістьох госпіталізовано. Катастрофа сталася в неділю вранці на шосе неподалік від Антверпена у фламандському регіоні країни. Автобус зруйнував бетонне огородження шосе і впав на бік.

Екс–президента Єгипту можуть звільнити з–під варти

Каїрський суд визнав екс–президента Єгипту Хосні Мубарака невинуватим у причетності до загибелі демонстрантів під час придушення акцій протесту 2011 року. Як повідомляє телеканал «Аль Арабія», Мубарака можуть звільнити з–під варти, залежно від результатів судових засідань за іншими звинуваченнями проти нього. Раніше адвокат екс–президента подав прохання про звільнення свого підзахисного, оскільки той перебуває у камері попереднього ув’язнення довше від передбачених законом двох років. Окрім того, Мубарак дуже хворий і може претендувати на звільнення за станом здоров’я.

Почався суд у справі катастрофи «Кости Конкордії»

В Італії почалися попередні слухання в рамках судового процесу про катастрофу круїзного лайнера «Коста Конкордія». Як повідомляють місцеві ЗМІ, у засіданні взяв участь і екс–капітан судна Франческо Скеттіно — головний обвинувачений у справі. Разом зі Скеттіно, якому висунуто обвинувачення у ненавмисному вбивстві, аварії корабля й тому, що покинув судно, на лаві підсудних опиняться старший помічник капітана Чіро Амброзіо, офіцер судна Сільвія Короніка, стерновий Якоб Руслі Бін, директор бортового готелю Манріко Джампедроні й координатор кризового центру компанії–судновласника Роберто Ферраріні.

Попередні судові засідання триватимуть до 24 квітня, другий етап судового процесу відбудеться з 13 по 23 травня, третій — з 8 по 20 липня. Нагадаємо, в катастрофі круїзного лайнера «Коста Конкордія», на борту якого перебувало понад 4,2 тис. осіб, 14 січня 2012 року загинуло понад 30 людей.

У дисертації Путіна знайшли плагіат

Італійська газета «Ла Репуббліка» повідомляє, що в науковій дисертації президента Росії Володимира Путіна цілі сторінки тексту скопійовано з американського дослідження. «Чутки щодо плагіату поширилися вже давно. Вже кілька років авторитетні американські вчені вважають роботу молодого Путіна плагіатом, — пише видання. — Тепер проблема полягає в тому, що російський прем’єр Дмитро Медведєв почав хрестовий похід проти плагіату і фальшивих звань. І всі наявні комісії, покликані боротися з цим явищем, зіткнулися зі скандальною помилкою Путіна».

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>