Три вистави — одна легенда

12.04.2013
Три вистави — одна легенда

Жан Мельников та Людмила Вершиніна у виставі «Мир дому твоєму»

18—20 квітня на сцені столичної Російської драми відбудуться гастролі Дніпропетровського академічного театру імені Максима Горького. Три вистави, звісно, замало для того, щоб скласти повне уявлення про художній рівень театру, але дніпропетровці обрали найпоказовіші спектаклі, які, на думку керівництва, підкреслюють їхню творчу індивідуальність.

Перша у списку — вистава за мотивами «Листів Тев’є–молочника» «Мир дому твоєму» (кияни цю історію пам’ятають як «Тев’є Тевель» iз Богданом Ступкою у головній ролі), яку поставив художній керівник театру Жан Мельников. Наступного дня дніпропетровці запрошують на класику, комедію «На всякого мудреця доволі простоти» за Островським (художній керівник постановки — заслужений артист Росії, актор Малого театру Борис Клюєв). І завершують дніпропетровську театральну триденку «Афінські вечори» за Петром Гладиліним.

В усіх виставах, що будуть показані у Києві, задіяна легенда українського театру, народна артистка України Людмила Вершиніна (Голда, Манефа, Анна Ростопчина). У січні їй виповнилося 85 років, що аж ніяк не заважає Вершиніній залишатися однією з найактивніших актрис у трупі. А за п’ятдесят років у Дніпропетровському театрі імені Горького вона зіграла понад двісті ролей.