Що ж ти, Рексе, наробив...

11.04.2013
Що ж ти, Рексе, наробив...

Смерть Антоніни Андріївни була страшною. Фото з соціальної мережі «Однокласники».

Мешканці селища Карнаватка, що на околиці Кривого Рогу, й досі не можуть прийти до тями від біди, яка спіткала родину Колотуш. Чогось подібного у місті гірників не пригадують. Навіть бувалі собаківники розводять руками, не знаходячи цьому пояснень. Адже 71–річну Антоніну Андріївну загризла німецька вівчарка, яка одвічно є таким собі уособленням розумного пса.

Жінка жила разом iз сином, невісткою та двома внуками у приватному будинку. Вісім років тому подружжя придбало дорослу німецьку вівчарку — для охорони маєтку.

— Собака був повністю прищеплений і поводився нормально, — розповіла журналістам невістка Антоніни Андріївни Тетяна. — Спершу вівчарка сиділа зачиненою, їжу їй кидали до вольєра, а потім потихеньку стали випускати на ніч у двір. Мене Рекс слухався навіть більше, ніж чоловіка, я завжди могла загнати його у вольєр.

Щоправда, жінка зізналася, що раніше з псом стався інцидент. Під час аномальної спеки Рекс накинувся на Миколу Колотушу, а коли підійшла дружина, то і їй двічі прокусив руку. Проте ветеринари сказали, що собаку можна залишити. Однак, від біди подалі, відтоді вівчарку тримали під замком і тільки вночі дозволяли їй погратися у дворі. Не допускали Рекса і до дітей.

За яких обставин пес напав на Антоніну Андріївну, ніхто не знає. Першою побачила з вікна будинку, що Рекс шматує бабусю, 16–річна внучка жінки, яка відразу в істериці зателефонувала мамі, а сама стала кидати у двір пиріжки, сподіваючись, що їжа зможе тварину відволікти. Та й сама Антоніна Андріївна несамовито закричала до внучки: «Забери його! Дай йому м’яса!».

На крики збіглися сусіди, куми, які живуть поруч. Один із чоловіків совковою лопатою переламав Рексу хребта і схопив пса за горлянку. А кум підоспів на поміч iз металевою трубою. Собаці перерізали горло.

Проте Антоніну Андріївну врятувати не вдалося — жінка померла на руках у медиків карети швидкої допомоги. Її життєва доля виявилася жорстокою. Адже до цього Антоніна Андріївна встигла поховати чоловіка, старшого сина й онука.

Фахівці тепер намагаються знайти причини цієї трагедії. І поки що якоїсь спільної точки зору дійти не можуть. Бо, кажуть, у цієї породи «зриває дах» украй рідко. Отож найбільше доводиться говорити про сказ або ж неправильне виховання. Собаки цієї породи привчені захищати господаря, отож не виключено, що Антоніну Андріївну, яка, між іншим, часто годувала пса, Рекс за хазяйку не прийняв, тому й накинувся на неї...

 

ДО РЕЧІ

Хоч і рідко, в Україні випадки, коли німецькі вівчарки загризали людей, траплялися. Зокрема, у червні 2009 року приголомшлива трагедія сталася в Києві. Пес цієї породи загриз восьмирічну дівчинку. У травні 2012–го аналогічна трагедія трапилася з трирічною дитиною. А на Вінниччині німецька вівчарка загризла 48–річного вчителя...