Не рубай тополю

Не рубай тополю

Оголошена черкаською міською владою реконструкція вулиці Хрещатик викликала у багатьох жителів міста супротив. Не лише тому, що на це виділяється 18 мільйонів гривень у той час, коли, приміром, сусідній мікрорайон Митниця потребує елементарного благоустрою — ремонту доріг, тротуарів, озеленення. А ще й тому, що затяті дроворуби від влади, які уже пройшлися з бензопилками по майдану біля Будинку торгівлі, по Соборній площі, вулиці Чорновола, дніпровській набережній, бульвару Шевченка, обіцяють добратися ще й до Хрещатика.

Що ж ти, Рексе, наробив...

Що ж ти, Рексе, наробив...

Мешканці селища Карнаватка, що на околиці Кривого Рогу, й досі не можуть прийти до тями від біди, яка спіткала родину Колотуш. Чогось подібного у місті гірників не пригадують. Навіть бувалі собаківники розводять руками, не знаходячи цьому пояснень. Адже 71–річну Антоніну Андріївну загризла німецька вівчарка, яка одвічно є таким собі уособленням розумного пса.

Школярки під покровом Богородиці

Школярки під покровом Богородиці

Незабаром відбудеться вже п’ятий випуск у незвичайному навчальному закладі для дівчаток, який є єдиним такого роду в Україні й розташований на території Марійського духовного центру у відомому селі Зарваниця Теребовлянського району Тернопільщини. Його повна офіційна назва — колегіум–інтернат «Знамення», і за формою власності це комунальний заклад Тернопільської обласної ради, куди приймають після закінчення дев’яти класів у звичайній загальноосвітній школі. Наразі там навчаються лише 35 дівчаток iз Тернопільської, Львівської, Івано–Франківської та Київської областей.

Всі статті рубрики