НОВИНИ ПЛЮС

10.04.2013

Влада по–справжньому готує референдум?

Центральна виборча комісія почала підготовку до проведення всеукраїнського референдуму. Про це свідчать низка постанов ЦВК від 2 квітня, оприлюднених на офіційному сайті Центрвиборчкому. Зокрема, ЦВК затвердила порядок закупівлі товарів, робіт і послуг для підготовки та проведення всеукраїнського референдуму та порядок забезпечення окружних і дільничних комісій з референдуму приміщеннями та обладнанням. Крім того, комісія упорядкувала постановами порядок подань та звернень щодо утворення звичайних, спеціальних та закордонних дільниць всеукраїнського референдуму та передачу дільничним комісіям бюлетенів для голосування в закордонному окрузі. ЦВК також затвердила зразки та опис печаток окружної комісії, посвідчень суб’єктів та інших учасників процесу всеукраїнського референдуму.

Водночас заступник голови ЦВК Андрій Магера у коментарі «Українській правді» назвав ці постанови технічними, які слід було ухвалити ще в січні.

Власенко бореться за мандат

БЮТівець Сергій Власенко попросить Вищий адмінсуд переглянути справу про дострокове припинення його депутатських повноважень і позбавлення депутатського мандата. Про це він сказав на засіданні тимчасової слідчої комісії ВР.

Столиця отримає нового керівника?

В адміністрації Президента мають­ намір звільнити Олександра Попова з посади голови Київської міськдержадміністрації. Про це пише сайт Delo.ua з посиланням на джерела на Банковій. Співбесіди щодо можливого призначення нібито пройшли колишній нардеп від Партії регіонів, бізнесмен–будівельник Ігор Лисов та віце–прем’єр Олександр Вілкул, екс–«губернатор» Дніпропетровщини й теж «регіонал».