Крісло не витримає двох

Крісло не витримає двох

«Чорногорія без президента». З таким заголовком на першій сторінці вийшла вчора провідна газета цієї маленької балканської країни «Вієсті». І влада, й опозиція заявляють про перемогу на президентських виборах, які відбулися в Чорногорії минулої неділі. ЦВК пообіцяла оголосити попередні результати голосування не пізніше ніж через 48 годин після закінчення голосування, тобто сьогодні до 20.00. А до того часу в країні панує невизначеність.

Задовольнили диктатора

Задовольнили диктатора

Президент Росії Володимир Путін так і не побачив акції протесту, яку влаштували перед Ганноверським ярмарком критики політики РФ щодо Сирії. Як згодом пояснив прес–секретар ВВП Дмитро Пєсков, демонстранти зібралися біля головного входу, а кортеж президента під’їхав до бокового.

Несекретний, значить не рай?

Несекретний, значить не рай?

Наприкінці минулого тижня у фінансовому світі вибухнула бомба: анонімне джерело надало низці міжнародних ЗМІ базу даних із прізвищами податкових грішників з усього світу. Як повідомляє «Німецька хвиля», інформацію з бази даних, що містить 2,5 мільйона документів про таємні оборудки у так званих «податкових оазах», починаючи з 4 квітня почали публікувати ЗМІ 46 країн. Зокрема, йдеться про таких флагманів світової журналістики, як американська газета «Вашингтон пост», британська «Гардіан» та «французька «Ле Монд». Проект, що отримав назву OffshoreLeaks, передбачає оприлюднення даних про 130 тисяч осіб, причетних до ухиляння від сплати податків та відмивання грошей у десяти найбільших офшорних зонах. Йдеться, зокрема, про список олігархів, торговців зброєю та фінансистів із понад 170 країн.

Втома заліза

Втома заліза

Учора вранці з Великої Британії надійшла сумна новина — померла екс–прем’єр–міністр, легендарна «залізна леді» Маргарет Тетчер.

Всі статті рубрики