А чи був струс?

05.04.2013

Правоохоронці намагаються демонструвати активність під час розслідування кримінального провадження за фактом хуліганських дій у відношенні народного депутата Ірини Горіної. Але перші спроби «вибити» свідчення у наосліп затриманих «свободівців» завершилося нічим. Так, позавчора ввечері Печерське райуправління столичної міліції змушене було відпустити п’ятьох активістів, затриманих за підозрою в хуліганстві, які одразу написали заяви про незаконне утримання. Це сталося після того, як під управлінням зібралося з півсотні активістів ВО «Свобода».

«Так, Кирило Бабенцов (якого тримали в міліції близько десяти годин) розповідає, що правоохоронці значну частину часу схиляли його до співпраці, намагались «вибити» впізнання інших «сніжних терористів», але він нікого не впізнав і відмовився від співпраці», — написав у соцмережах речник «Свободи» Олександр Аронець.

У столичній міліції ж зазначають, що п’ятьох хлопців допитували у статусі свідків, але не пояснюють, чому їх допит тривав не дві години, як передбачено новим КПК, а значно довше. Мало цього, адвоката, якого хлопцям надала «Свобода», не допустили до клієнтів, ще й силою вивели з райуправління. Якщо винних, які приховували обличчя капюшонами і медичними масками, таки знайдуть, їм «світить» до чотирьох років «колючки».

Нагадаємо, що у вівторок під стінами Верховної Ради кількох нардепів, переважно жінок, протестувальники закидали сніжками. Одна з них — теща екс–секретаря Київради Олеся Довгого, пані Горіна заявила, що її хотіли вбити, бо поцілили в голову камінням, прихованим у сніжці, а також шматками льоду і землі. Лікарі діагностували в неї струс мозку і ЧМТ.

Сама Ірина Горіна каже, що лежить у лікарні, але журналісти ніде не можуть її знайти. Від коментарів на камеру вона відмовляється. Водночас перегляд відео зі «сніжними терористами» та депутатками від ПР засвідчує, що під час обстрілу сніжками депутатки посміхалися. Ще й сніжки поцілили в охоронця Горіної та в шубку депутатки Юлії Льовочкіної. На цьому наголосив на своїй сторінці у Facebook журналіст iнтернет–видання «Українська правда» Сергій Лещенко, який поставив під сумнів замах на життя Горіної.