ЦИТАТИ ТИЖНЯ

05.04.2013

Ігор Мірошниченко,
нардеп від ВО «Свобода»
— про виїзне засідання більшості ВР :

— У «ригоАналів» є один шанс легітимізувати своє збіговисько. Треба скликати ручну Київраду, проголосувати рішення про перейменування вулиці Банкової у Грушевського, присвоїти халабуді, де вони забарикадувались, номер 5, і прийняти рішення про проведення сесії там. Окрім того, «ригоАнали» з «коміками» мають обов’язково пустити опозиційних депутатів і журналістів, щоб усі ми стали свідками народження нової комік–трупи «Пакращення», яка в найближчі 10 років буде гастролювати колоніями суворого режиму по всій Україні!

(«Фейсбук»)

 

Юрій Луценко,
засуджений екс–міністр внутрішніх справ
— про напрями опозиційної боротьби:

— Будь–яка опозиція в будь–якій країні сильна лише одним — підтримкою громадян. Я кажу вже не про Майдан, я кажу про величезну загальноукраїнську акцію, яку треба готувати саме поїздками по регіонах. Слід знайти людей, які будуть майбутніми польовими командирами гігантської, мільйонної акції. Без мільйонної акції не буде нічого. А «повстання по вихідних» у обласних центрах не організовується.

(Бі–Бі–Сі)

 

Нестор Шуфрич,
нардеп від Партії регіонів
— реагуючи на «обстріл» депутатів (і жінок) із фракції «Регіонів» сніжками:

— Три роки тому ми були в опозиції, і ми ніколи не дозволяли собі поводитися таким чином. Ми теж могли б привести розлючених людей зі Східної України, які б зробили те саме по відношенню до опонентів. Але ми знали свою силу — і вона була саме в мирних акціях протесту.

(«Українська правда»)

 

Ганна Герман,
нардеп від Партії регіонів
— про нинішні виступи опозиції:

— В Україні не буде ні «арабської весни», ні «арабської осені». Буде нормальна весна, посівна... Влада не дасть допустити конфлікту. А якщо опозиція не хоче працювати, то треба вибирати новий парламент.

(«Коментарі»)

 

Сергій Терьохін,
нардеп від ВО «Батьківщина»:
— про свою пропозицію нового свята:

— Нещодавно ми святкували «Прощу». Чому ж нам не відсвяткувати 25 березня свято «Пакращи», коли кожного дня влада талдичить про покращення нашого життя? Назва цього свята виходить із так званої «азірівської» мови, коли Прем’єр–міністр Азаров умисно «ковєркає» українську літературну мову. Тому, вибачайте, але давайте святкувати «Пакращу». Це так по–азаровському. Це так по–жлобському. По–нашому, депутатському.

(«Українська правда»)