Остання надія Ромчика

04.04.2013
Остання надія Ромчика

Семимісячний Ромчик чекає на вашу допомогу. Фото з родинного архіву.

Ще сім місяців тому 20–річна уманчанка Тетяна та її 22–річний чоловік Олександр Соя жили щасливо в очікуванні народження свого первістка. Але пологи, які відбулися в Уманському пологовому будинку, перетворили життя цієї пари на справжнісіньке жахіття. Нині молоді батьки всіма силами борються за життя свого семимісячного сина, якого назвали Ромчиком.

У страшній біді, котра трапилася з їхнім малям, вони звинувачують уманських лікарів. Кажуть, що ті недбало й безвідповідально поставилися до виконання своїх професійних обов’язків під час пологів — з їхньої вини у новонаро­дженого сталася гіпоксія, внаслідок чого відбулося враження нервової системи.

Нині малюк Тетяни та Олександра не тримає голівку, не сидить, не перевертається, не бере іграшку. Періодично в нього виникають судоми всього тіла. Їсти маля не може, тож батьки годують його через зонд. Більшу частину свого життя Ромчик iз мамою мандрує по лікарнях Черкас та Києва.

Батько хлопчика Олександр каже, що вже звернувся із заявою до прокуратури, аби там розібралися з діями лікарів пологового будинку. Звідти справу передали в міліцію і за даним фактом відкрито кримінальне провадження за 2 ч. ст. 140 ККУ «Неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками», наразі триває досудове слідство.

А тим часом змучені горем батьки звертаються до небайдужих людей по допомогу. «У Києві в клініці судинної хірургії нам сказали, що Ромчика можуть поставити на ноги, застосувавши для лікування новітні технології. Але для цього потрібні гроші», — каже «УМ» мама хворого хлопчика Тетяна Соя. За її словами, на обстеження дитини потрібно 6 тисяч гривень, а потім один курс лікування коштуватиме близько 50 тисяч. Скільки таких курсів знадобиться — невідомо, але лікарі стверджують, що це стане зрозумілим після першого курсу лікування дитини.

Мама Ромчика зізнається, що таких грошей у родини немає. Все, що вони мали, вже витратили на лікування. Оформили інвалідність дитини тільки тепер, бо весь час перебували у лікарнях. Але й ті 894 гривні поки не надійшли. Тож родина у розпачі.

«Аби врятувати нашого сина, ми з чоловіком розмістили в інтернеті відео (http://www.youtube.com/watch?v=6BWV5EUt_EM), створили в мережі «ВКонтактє» сторінку (vk.com/soya_romka), де є фотографії і відео, виписки і діагноз, що підтверджують захворювання», — трохи не плаче Тетяна Соя. Вона каже, що поїхати на обстеження сім’я не може до того часу, поки не збере всю суму на лікування. Тому уклінно просить добрих людей підтримати родину у такому горі.

* * *

Кошти можна пересилати для поповнення картки Приватбанку 4627081202574229, Дідури Тетяни Юріївни (дівоче прізвище мами Ромчика), 3371906082

МФО Приватбанку 305299

КОД ЄДРПОУ одержувача 14360570

КОД ЄДРПОУ Приватбанку 14360570

рахунок одержувача 2924482550910030

(тел. мами Роми — (063) 724–31–72).