НОВИНИ ПЛЮС

02.04.2013

Справа Луценка

Адвокат екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець не вірить, що його підзахисного 2 квітня може бути звільнено з–під варти за рішенням суду касаційної інстанції. «Я, відверто кажучи, зовсім не розраховую на те, що Вищий спецсуд iз розгляду цивільних та кримінальних справ звільнить Луценка. Я вважаю, що більш вірогідним може бути процедура помилування, яку може запровадити своїм указом Президент, оскільки цей варіант однозначно неврегульований законом, тобто глава держави може помилувати як на прохання засудженого, так і на свій власний розсуд», — сказав Баганець у коментарі агенції УНІАН.

Арешт опозиціонера

29 березня Ізюмський міськрайонний суд Харківської області ухвалив рішення про адміністративний арешт голови луганської обласної організації ВО «Свобода» Артема Заіки терміном на п’ять діб. Його звинуватили у «дрібному хуліганстві» — участь у сесії Ізюмської райради, яка мала на меті ухвалити рішення про дозвіл компанії «Шелл» на видобуток сланцевого газу.

Кишені

Дружина Юрія Луценка Ірина задекларувала в 2012 році 22,4 млн. грн. доходу. Як випливає з документа, викладеного на сайті «Народної самооборони», 20 мільйонів становить дохід від відчуження цінних паперів.

«Я продала свою телекомунікаційну компанію. А два менші бізнеси подарувала сину», — пояснила Ірина «Українській правді». Вона уточнила, що зробила це перед тим, як стати депутатом.