ЦИТАТИ ТИЖНЯ

22.03.2013

Михайло Чечетов,
заступник голови фракції «Регіонів»
— про те, що сесійна зала парламенту цілком може бути й туалетом:

— Представники фракції Арсенія Яценюка сказали, що вони підглядали у замкову щілину в туалеті і щось побачили (факти неособистого голосування депутатів від ПР. — Ред.). Я пропоную не опускатися до такої ницості... Не підглядати в замкову щілину в туалеті, а займатися конкретними справами.

(канал «Рада»)

 

Арсеній Яценюк,
голова фракції «Батьківщина» у ВР
— про те, з якого кулінарного виробу почалася акція «Вставай, Україно!»

— Перший млин не був комом. Рівняйтеся на вінничан. Приєднуйтеся! Завтра — Ужгород!

(«Фейсбук»)

 

Наталія Королевська,
міністр соціальної політики
— про блокування опозицією Верховної Ради з вимогами особистого голосування:

— Замість писати, розглядати закони — ви заблокували парламент і думаєте, якого кольору кнопка краща: зелененька, червоненька або вам діамантовеньку дати... Парламент не працює!.. У нас діти–інваліди, сироти... Ми прийняли рішення додати цим діткам виплату в розмірі 894 гривні щомісяця. Але вони не отримають ці гроші, тому що для цього повинен проголосувати парламент.

(«Інтер»)

 

Сергій Власенко,
нардеп від «Батьківщини», позбавлений мандата через суд
— про те, чи варто Євросоюзу укладати угоду про асоціацію з Україною Януковича:

— Основним принципом ЄС є дотримання європейських цінностей. На жаль, українська влада, особисто Віктор Янукович, зробили все, щоб в Україні було відсутнє таке поняття, як європейські цінності. В Україні процвітають бандитські цінності, пацанячі цінності. І Янукович не повинен бути нагороджений Євросоюзом за те, що він витворяє в Україні.

(«Українська правда»)

 

Філарет,
Патріарх Київський і всієї України–Руси (УПЦ КП)
— про вчинок Папи Франциска, який після свого обрання поїхав з Ватикану в мікроавтобусі з іншими кардиналами, а не на особистому лімузині:

— Я не схвалюю такі вчинки. Тому що це праця напоказ, а треба бути скромним в житті перед Богом, а не перед людьми… Якби я їздив на російських автомобілях (а не на «Мерседесі». — Ред.), я б не зміг відвідувати свої єпархії, парафії в такій кількості, як я відвідую. Тому такий автомобіль, що не зупиняється, мені потрібен не як розкіш, а як засіб виконувати свої обов’язки. Коли не було цієї можливості, я їздив на скромній радянській «Волзі», і мені бізнесмени сказали: «Що це ви на такій скромній?» — і подарували мені цей автомобіль.

(«5–й канал»)