НОВИНИ ПЛЮС

22.03.2013

Опозиція: Королевська призводить до гуманітарної катастрофи

Опозиція вимагає терміново заслухати в парламенті звіт міністра соціальної політики Наталії Королевської у зв’язку з нерозмитненням гуманітарних вантажів, що надійшли до України з інших держав. «У зв’язку з недолугою політикою Королевської відбувається катастрофа з міжнародною гуманітарною допомогою для найбільш вразливих верств населення. З 519 вантажів, які направлено в Україну гуманітарними організаціями, з грудня на кордоні розмитнено лише два», — цитує прес–служба «Батьківщини» депутата Андрія Павловського. За його словами, на митницях досі простоюють різдвяні подарунки дітям–сиротам, медпрепарати для діабетиків, інвалідні крісла, вантажі для малозабезпечених. Така ситуація, каже депутат, склалася у зв’язку з реорганізацією міжвідомчої комісії, функції якої передали міністру Королевській.

Павловський повідомив, що до уряду України вже звертався посол Данії з вимогою терміново розмитнити препарати з обмеженим терміном придатності для діабетиків.

Лише 28% громадян — за надання російській мові статусу державної

47% громадян України, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології, вважають, що російській варто надати статус регіональної мови там, де більшіть мешканців цього бажає. Лише 28% виступають за надання російській статусу державної поруч з українською. А 19% українців радикально налаштовані проти росмови — вони наполягають, що її треба вилучити з офіційного спілкування на всій території держави.

Цікаво, що 56% респондентів назвали своєю рідною мовою українську, 40% — російську, 3% — іншу мову, і один відсоток з опитаних КМІС українців не змогли чітко відповісти на це запитання.