Діагностика по–сучасному

20.03.2013
Діагностика по–сучасному

Новий діагностично–консультативний центр у Черкасах. Фото автора.

На базі Черкаської обласної клінічної лікарні відкрито новий діагностично–консультативний центр. П’ятиповерховий корпус, загальна площа якого становить шість тисяч квадратних метрів, відбудували на згарищi кардіологічного відділення.

За словами головного лікаря обласної лікарні Олександра Дудника, відтепер жителі Черкащини матимуть можливість у максимально короткі терміни пройти комплексне обстеження на унікальному діагностичному обладнанні, а консультуватимуть їх тут лікарі за 36 спеціальностями.

Для ефективної роботи діагностичного центру придбано сучасне обладнання. Зокрема, магнітно–резонансний томограф вартістю 20 мільйонів гривень, єдиний такий у Черкаській області і унікальний. Адже він здатний одночасно збирати інформацію із ділянки тіла розміром 55х50 см (в інших апаратах розміри поля обстеження досягають лише 28х33 см). У новому центрі до послуг хворих також комп’ютерний спіральний томограф, рентгенапарат та апарат ультразвукової діагностики експертного класу, два сучасні реанiмобілі.

Як повідомили «УМ» в обласному управлінні охорони здоров’я, у будівництво та модернізацію діагностичного центру вкладено 75 мільйонів гривень. За добу він здатний обслужити більше 600 пацієнтів з усієї області. Для порівняння скажемо, що нинішня обласна поліклініка розрахована лише на 150 відвідувань.

До речі, до кінця цього року на базі діагностичного центру планується відкрити ще й обласний перинатальний центр.