НОВИНИ ПЛЮС

20.03.2013

Європейські контролери знову приїдуть

Наглядова місія Європарламенту у складі екс–президента ЄП Пета Кокса і колишнього президента Польщі Александра Кваснєвського прибуде в Україну 28 березня і планує провести зустріч з ув’язненою Юлією Тимошенко. Про це Кваснєвський повідомив журналістам у Києві вчора. За його словами, одна з основних цілей майбутнього візиту полягає у вирішенні проблем, що виникли навколо Тимошенко і Юрія Луценка. Доповідь місії планується представити керівництву Євросоюзу на початку травня.

Переслідування «свободівців»

Прокуратура Києва активно розслідує кримінальну справу за фактом умисного пошкодження народними депутатами від ВО «Свобода» паркану біля Верховної Ради під час мітингу 12 грудня минулого року. Як повідомляє сайт «Коментарі» з посиланням на свої джерела, «свободівцям» інкримінують злочини, передбачені статтями 194, ч. 1 — «Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах»; 293 — «Групове порушення громадського порядку»; 342, ч. 2 — «Опір працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю при виконанні ним службових обов’язків», 345, ч. 2 — «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв».

Кличко організовує санкції

Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко попереджав партнерів по опозиції про те, що не зможе бути присутній на перших мітингах акції «Вставай, Україно» через закордонні візити. «У мене [минулого тижня] були зустрічі з Держдепом, конгресменами, багатьма представниками Європарламенту та з президентом Польщі. Ми проговорили питання особистих санкцій щодо тих, хто порушує права людини в Україні. Списки цих людей є, і я був здивований, наскільки чітко моніториться ситуація в Україні. А про свою відсутність я попереджав», — сказав Кличко вчора журналістам у ВР.