До успіху — не разом

14.03.2013

Із вулиць Львова таки зникла реклама Митного союзу з Росією. Йдеться про тридцять пропагандистських білбордів, замовлених громадським рухом «Український вибір», який очолює близький до Путіна екс–глава СДПУ(о) Віктор Медведчук.

Як уже повідомляла «УМ», на перешкоді просуванню ідеї союзу з Кремлем стали депутати обласної та міської рад. На їхню думку, йдеться про агітацію за наднаціональне утворення, входження в яке загрожує Україні частковою втратою суверенітету. А отже, розміщення такої реклами обранці визнали незаконним. На останній сесії міської ради депутати дали протокольне доручення виконкому з вимогою розірвати договори оренди з тими компаніями, на чиїх носіях було розміщено рекламу «Митний союз — разом до успіху».

«Виконавчий комітет повівся по–державницькому, і вже через кілька днів реклама Митного союзу зникла зі Львова, — коментує депутат обласної ради Святослав Шеремета. — Щодо області, то ми не знайшли жодного рекламного носія, на якому пропагувався б Митний союз».

Слід зазначити, що відповіді депутатові на його звернення щодо просування МС надiйшли і від Служби безпеки, і від прокуратури, проте в обох випадках «силовики» повідомили, що розгляд таких питань не входить до їхньої компетенції.