Бурхлива історія і нові виклики

07.03.2013
Бурхлива історія і нові виклики

Сьогоднi «Наша Україна» Вiктора Ющенка — єдина нацiональна демократична партiя. Фото з архiву «УМ».

З’їзд партії «Наша Україна» відбудеться 18 травня цього року після того, як у ході перереєстрації буде відновлено єдність партійних лав, нагадує у своїй заяві «НУ».

Усі спроби здійснити маніпуляції з юридичним статусом партії не можуть мати жодного впливу на наше політичне майбутнє, наголошують «нашоукраїнці», відповідаючи на зібрання випадкових осіб, неповноважних приймати рішення, яке відбулося 2 березня з ініціативи колишнього голови політради «НУ» Бондарчука.

Зусиллями розкольників та провокаторів можна утворити дві політради, дві прес–служби, створити фальшивий сайт нашої партії, надрукувати мандати і скликати псевдоз’їзд. Але Міністерство юстиції в Україні одне і працює згідно з чинним законодавством. Офіційну крапку у питанні зміни керівництва «Нашої України» вже поставлено. Головою політичної ради партії у державному реєстрі юридичних осіб Мін’юстом зареєстровано Зиновія Шкутяка. Рішення ж псевдоз’їзду від 2 березня є нікчемними юридично та нелегітимними.

У ці дні є в «нашоукраїнців» і гарний привід оцінити свою хай недовгу, але поважну історію, визначити пріоритети в подальшій діяльності.

Партія, утворена на установчому з’їзді 4–5 березня 2005 року, має свій шлях в українській політиці, заявив у зверненні до соратників iз нагоди восьми річчя утворення «Нашої України» її лідер Віктор Ющенко. Ми були в опозиції, ми гідно здобули не одну перемогу не у вузькопартійних інтересах — в інтересах українського народу. Ми з вами творили кращі сторінки новітньої історії Української держави.

Ці 8 років ми прожили не завжди легко. Успіхи змінювалися на перешкоди. На нашому шляху ми не раз стикалися із зрадами, серед нас не завжди були згода і єдність. Багато з тих, хто йшов iз наших лав назавжди, робили це заради депутатських мандатів або міністерських крісел. Зараз ім’я нашої партії намагаються не просто спаплюжити — його хочуть вкрасти. Звичайно, можна привласнити код від сейфа з печаткою або ключі до дверей партійного офісу. Але не можна вкрасти історії партії, яку творили наші щирі прихильники — прості українці, наші справжні лідери — переконані патріоти, віддані націонал–демократичним цінностям.

Усі ці випробування не знищили нас — вони стали джерелом нашої внутрішньої сили. Ми маємо енергію, аби боротися і далі.

Перед Україною стоять великі виклики. Ви­бір Європа чи Євразія як ніколи реальний. Рішення буде ухвалено в ближчі місяці, і воно буде остаточне. Ми повинні закріпити європейську перспективу для України. Це мета, яка протягом років нашої діяльності незмінно залишалася у списку наших пріоритетів, наголошує Віктор Ющенко. Ніщо не має послабити наші зусилля, направлені на її досягнення.