Амністія як зрада батьківщини

Амністія як зрада батьківщини

Останні дні перебування на посаді для президента Чехії Вацлава Клауса виявилися вкрай неприємними. Позавчора Сенат — верхня палата чеського парламенту — надіслав до Конституційного суду скаргу на главу держави, в якій Клауса звинувачено в державній зраді. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, за звернення до КС проголосувало 38 із 68 присутніх на надзвичайному закритому засіданні сенаторів. Водночас прем’єр–міністр країни, лідер Громадянсько–демократичної партії Петр Нечас «наїзд» на Клауса не підтримує, вважаючи, що звинувачення президента в державній зраді завдасть шкоди політичному іміджеві Чехії у світі.

СНІД виліковний?

СНІД виліковний?

Американські лікарі запевняють, що їм удалося повністю вилікувати пацієнта від вірусу імунодефіциту людини. Як повідомляє «Євроньюз», ідеться про маленьку дівчинку зі штату Міссісіпі, яка народилася з ВІЛ. Завдяки застосуванню стандартної терапії з перших днів дитина, якій зараз два з половиною роки, вже близько року зов­сім не вживає ліків, не маючи при цьому ознак інфекції. Якщо дівчинка і надалі лишатиметься здоровою, це стане другим у світі випадком зцілення від вірусу імунодефіциту людини і значно наблизить медиків до винайдення дієвих ліків від хвороби, яку досі вважали невиліковною.

«...І хлопчики скривавлені в очах»

«...І хлопчики скривавлені в очах»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

8 березня 1169 року суздальський князь Андрій Боголюбський сплюндрував Київ, убиваючи його мешканців, у тому числі й малих дітей. У посібнику «Історія Росії», що зайняв перше місце на Всеросійському конкурсі підручників, про це евфемістично мовиться: «втручався в справи Південної Русі (московський натяк на нібито існування Північної. — Авт.) і саджав на київський престол «підручних» князів» (як оце зараз намагаються кремлівські владці визначитися з найбільш «підручним» на 2015 рік).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики