Ахметов, підрахуй!

06.03.2013

У Дніпропетровську — скандал iз приводу виборів, які тут відбувалися минулої неділі. У місті дообирали депутата міськради по округу № 21, який звільнився; ще в шести округах відбувалися довибори до обласної ради.

На тлі дуже низької явки виборців сенсація сталася тільки в Дніпропетровську. Тут на виборах до міської ради переміг висуванець ВО «Батьківщина» Вадим Шебанов. Опозиціонер на 97 голосів випередив ставленика правлячої Партії регіонів Василя Клоченка.

Особливого підтексту неординарній події надавала ще одна обставина. Клоченко працює головним інженером підконтрольної структурам Ріната Ахметова Придніпровської теплової електростанції, працівники якої заполонили виборчі дільниці з посвідченнями... журналістів Дніпропетровської державної телерадіокомпанії і папками «ДТЕК».

«Батьківщина» поставилася до цих виборів серйозно, і підрахунок голосів відбувався під посиленим перехресним контролем. Коли ж з усіх дільниць підтвердили перемогу опозиціонера, бюлетені звезли до міської виборчої комісії, де й почало відбуватися щось незбагненне. Спершу комісія оголосила перерву в роботі, що законом не допускається. А після перерви перерахували голоси виборців по чотирьох дільницях. У 11 кандидатів кількість голосів збіглася із задокументованими, а в єдиного Шебанова у більш як у 140 бюлетенях виявилася дописаною зайва «галочка», що автоматично переводило ці бюлетені до розряду зіпсованих. Це означало вже перемогу провладного кандидата.

Учора під стінами міської ради почалася безстрокова акція протесту опозиції. Бо справді, такої зухвалості на виборах у місті ще не було.