А починалося все так...

06.03.2013
А починалося все так...

Кадр із фільму «Оз. Великий та могутній».

За двадцять років письменник Френк Баум подарував дітлахам чотирнадцять книжок про вигадану ним Країну Оз. Враховуючи, що перша історія циклу датується 1900 роком, Баума можна сміливо зарахувати до класикiв світової дитячої літератури — сьогодні мешканці Смарагдового поселення захоплюють увагу малечі так само, як і століття тому. Але автор чомусь не вдався до пояснень, як усе ж таки найвідоміший літературний Чарівник потрапив до казкової країни і став правителем Смарагдового міста... Продюсер Джо Рот вирішив запропонувати свою версію передісторії Чарівника. «Мені завжди було цікаво, з чого все починалося, і мені сподобалася ідея зазирнути в минуле Чарівника, — говорить Рот. — Ми вирішили ретельно покопирсатися в книгах Баума і витягнути звідти все, що можна, про його походження».

«Це історія про те, як чарівник став Чарівником, — додає режисер Сем Реймі, автор трилогії «Людина–Павук». — Про те, як мандрівний фокусник, шахрай і егоїст потрапляє в чарівний світ саме вчасно, щоб урятувати його від погибелі. Про те, як звичайна, самозакохана людина стає добрим та відважним чарівником». Над стилістикою фантазійного світу працював оскароносний художник–постановник Роберт Стромберг, для «Оза...» він створив двадцять чотири локації. Дизайнер iз костюмів Гері Джонс та його команда одягли понад півтори тисячі персонажів стрічки, лише для головних героїв — Оза, Теодори, Глінди та Еванори — було створено більше 200 одиниць одягу. Тут використано більше трьох тисяч предметів реквізиту, до яких не входить п’ять тисяч монет, які майстер реквізиту Расел Боббіт виготовив спеціально, щоб наповнити скриню скарбів Оза.

У головних ролях — Джеймс Франко, Міла Куніс, Рейчел Вайс, Мішель Вільямс... В українському прокаті «Оз. Великий та могутній» стартує завтра.