Випробування для «стрілочника»?

01.03.2013

35–річний Олександр Новіков за ґратами не сидітиме, хоча Слов’янський міськрайонний суд Донеччини і визнав його винним у вбивстві мисливця Дроздова через необережність на незаконному полюванні. Феміда засудила його не до позбавлення, а до обмеження волі на чотири роки та до сплати штрафу — 3400 грн. Але Новікову одразу ж замінили обмеження волі на випробувальний термін — три роки, без права виїжджати за межі України.

Цей вирок суду набув чинностi ще у вересні минулого року, але нардепу Геннадію Москалю вдалося дістати і оприлюднити його лише зараз. Доля безробітного Новікова нікому не була б цікава, якби він не проходив по цій справі разом із сином вбитого у 1996 році нардепа Євгена Щербаня — Русланом. От тільки Руслан Щербань процесуально виявився лише свідком того смертельного випадку на полюванні. При тому, що Дроздова застрелили з його зброї, адже Новіков зареєстрованої рушниці ніколи не мав, до товариства мисливців не належав.

Міліцейський генерал у відставці й нардеп вiд «Батькiвщини» Геннадій Москаль після НП на незаконному полюванні, яке сталося рік тому, стверджував, що, за даними його джерел, стріляв Щербань–молодший, а Новіков просто «взяв усе на себе». Адже спочатку справу порушили за фактом умисного вбивства саме проти власника зброї.

Москаль каже, що Руслана вивели з–під відповідальності для іншої гри й одразу після того, як він написав листа послу США Джону Теффту, в якому вперше згадав про причетність Тимошенко до смерті свого батька. На прес–конференції Щербань–молодший наголосив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства батька. Після цього справу перекваліфікували на вбивство з необережності, а підозрюваним став Новіков.

Після максимально м’якого вироку для Новікова у вересні Щербань–молодший уже за два місяці стане недоторканним нардепом за списками Партії регіонів.