Ужинок з поетичного натхнення

01.03.2013

Днями у штаб–квартирі Української служби порятунку Юрію Кириченку було вручено відразу дві міжнародні літературні премії — ім. Шандора Петефі (за книги громадянської та інтимної лірики) та ім. Міхея Емінеску (за яскраво виражений романтизований образ ліричної довершеності і національної свідомості). Слід зазначити, що поет Юрій Кириченко — генерал–лейтенант УСП, президент Літературного фонду ім. Павла Полуботка, громадський діяч, автор 50 поетичних збірок. Він — член правління та президії Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», яку днями очолив Дмитро Стус.

Вручаючи дипломи, голова УСП Павло Диба зазначив, що книги Юрія Кириченка прикрашають його домашню бібліотеку. Серед улюблених — «Серце в сорочці з любистку», «Невиліковна ліра», «Іду — на південний схід...», «Дари Господні», «Чаювання з чужим щастям», «Чорний шоколад — для білих мишей».

Юрій Кириченко — лауреат журналістської премії «Правдочолість друкованих слів», кавалер орденів святого рівноапостольного князя Володимира Великого III ступеня та святих Кирила і Мефодія.