НОВИНИ ПЛЮС

20.02.2013

Візити

Сьогодні Віктор Янукович перебуватиме в Польщі, ще в резиденції у Віслі зустрінеться з президентами Польщі Броніславом Коморовським та Словаччини — Іваном Гашпаровичем. «Будемо розмовляти, переконувати українського гостя у тому, щоб виконав низку умов, які підтверджують бажання України зблизитись із Заходом та які підвищують шанси на підписання з ЄС угоди про асоціацію вже на саміті лідерів ЄС та «Східного партнерства» у листопаді цього року», — заанонсував Коморовський.

Справа Тимошенко

Учора Юлію Тимошенко не етапували на судове засідання до Києва, хоча вона й дала згоду на це та вже зібралася. «Суд проінформував пенітенціарну службу про те, що допит свідка (Володимира Щербаня) 19 лютого не відбудеться через повідомлення свідка про неможливість прибути з посиланням на хворобу», — сказано у заяві ДПтС.

Засідання у справі про вбивство Євгена Щербаня зрештою перенесли на 4 березня.

Суд та діло

Омбудсман Валерія Лутковська в інтерв’ю «Главкому» повідомила, що подала до суду на депутата з «Батьківщини» Олександру Кужель через її заяву, ніби посада дісталася Лутковській завдяки корупції і родинним зв’язкам iз міністром юстиції Олександром Лавриновичем. Омбудсман вимагає спростування недостовірної інформації.

Медіа для мас

Нове керівництво каналу «Інтер» запропонувало співпрацю Савіку Шустеру. «Інтерівці» планують замінити програму Ганни Безулик «Справедливість» на програму «Шустер Live» задля «підвищення рейтингів політичного мовлення».