Добре, але мало

Добре, але мало

На відміну від вівторкових поєдинків 1/8 фіналу Суперліги, коли в обох матчах успіх святкували гості, в жодному з матчів середи визначити переможця не вдалося. Мадридський «Реал» на «Сантьяго Бернабеу» розписав мирову з «Манчестер юнайтед», а на «Донбас–Арені» «Шахтар» не зміг втримати мінімальну перевагу в протистоянні з дортмундською «Боруссією». Все було закономірно і за грою, і за баченням букмекерів, які вважають, що представники англо–іспанської та німецько–української пар мають практично рівні шанси на вихід до чвертьфіналу. Щоправда, після результативних гостьових нічиїх «МЮ» та «Боруссія» здобули дещо більше можливостей для подолання першого раунду «плей–оф».

«Бронзова» мрія Валі

«Бронзова» мрія Валі

На початку цього сезону, як і майже весь попередній, Валентина Семеренко боролася з наслідками гострого бронхіту, перенесеного ще в 2011 році, коли їй вдалося піднятися на найвищу в кар’єрі сходинку (11–ту) в загальному заліку Кубка світу. Тож, на відміну від Олени Підгрушної та сестри Вікторії, високими результатами на етапах КС сезону 2012/13 Валя не радувала. Проте, зібравши волю в кулак, вона «вистрелила» на чемпіонаті світу, що триває в чеському Новому Мєсті. Позавчора сумчанка виграла «бронзу» в індивідуальній гонці. «Це нагорода, про яку я мріяла багато років», — сказала Валентина Семеренко. Досі вона не здобувала медалей ЧС.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Михайло Фоменко: Робити послугу, граючи за збірну, не потрібно

Михайло Фоменко: Робити послугу, граючи за збірну, не потрібно

Десять років тому, коли Михайло Фоменко на малій батьківщині, в Сумах, набирався сил під час «творчої відпустки», в розмові з «УМ» про свою нинішню роботу він говорив в умовному способі. «Якби я спробував, тільки б тоді міг дати однозначну відповідь», — так відреагував Михайло Іванович на запитання щодо можливої праці в національній збірній. І ось на початку лютого 2013 року Фоменко провів дебютний матч як наставник головної команди країни. Товариське протистояння з норвежцями завершилося на користь наших співвітчизників. Михайлові Фоменку, як свого часу Валерію Лобановському та Мирону Маркевичу, вдалося переможно почати роботу на чолі збірної.

Так сталося, що часу на розкачку в новому кріслі у знаного захисника «Динамо» зразка 1970–х зараз просто немає. Після провального старту у відборі на ЧС–2014 збірна України позбавлена права на нові помилки. Максимальна віддача, оптимальні рішення, колективне порозуміння — таким бачиться Михайлові Фоменку шлях до вирішення поставленого завдання. А воно залишається незмінним — кваліфікація на «мундіаль» у Бразилії.

Всі статті рубрики