«Не міг дозволити, щоб донька закінчила школу без мами»

«Не міг дозволити, щоб донька закінчила школу без мами»

Учора в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова урочисто відкрили новий блок трансплантації інтенсивної нефрології. А сьогодні очікується ще одна неординарна подія. У рамках науково–практичної конференції, присвяченої проблемам спорідненої трансплантології, тобто пересадки органів від рідних людей, відбудеться майстер–клас у виконанні знаменитого білоруського трансплантолога Олега Руммо. Того самого, який, за повідомленням президента сусідньої держави Олександра Лукашенка, успішно пересадив печінку одному з керівників ізраїльської розвідки «Моссад». До того ж цю операцію демонструватимуть на великому екрані, тож побачити процес пересадки люб’язно запросили і всіх бажаючих журналістів, окрім, звісно, слабкодухих.

Для показової операції, у якій також візьме участь головний трансплантолог України Олександр Никоненко, відібрали дві подружні пари. Причому в однієї жінки ситуація особливо складна — після діалізу в неї видалили обидві нирки. Інша хвора — теж жінка. В обох випадках поділитися здоровими органами з дружинами згодилися чоловіки. На якій із пар зупинив свій вибір для проведення майстер–класу білоруський фахівець, до останнього моменту журналістам не повідомляли. Але запевнили, що жінці з пари–дублера операцію зроблять наступного тижня, правда, без демонстрації на відео і руками вітчизняних фахівців.

Вакцина, яка зВІЛьнить

Вакцина, яка зВІЛьнить

У Франції почали клінічно тестувати нову терапевтичну вакцину проти вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ). Про це офіційно повідомив професор iз Марселя Ерван Лоре. Команда Лоре протягом 15 років вивчала синтезовані в зараженому організмі білки, які порушують нормальну роботу імунної системи, повідомляє ІТАР–ТАКС. Результатом дослідження стало створення синтетичного білка Tat Oyi, здатного пригнічувати активність «нездорових» білків. Професор запевняє, що розробка його команди — цілком інноваційний продукт.

Всі статті рубрики