Дощ зі стелі

07.02.2013

Школу №18 у Черкасах було збудовано півстоліття тому. А от капітального ремонту в ній не було вже п’ятнадцять років. Дах її настільки став дірявим, що варто тільки пройти дощу, як iз бетонних панелей починає дзюркотіти. Особливо потерпають молодші класи, приміщення яких розташовані на другому поверсі школи.

«У нас три таких класи для молодших школярів. Як тільки пройде дощ, нам доводиться переводити дітей в інші кабінети», — розповідає «УМ» директор школи № 18 Василь Грищенко. За його словами, вода зі стелі капає не лише в дощові дні, а й після них, адже панелі накопичили вологу й потім віддають її. Тож стеля у «намоклих» класах «розмальовується» цвіллю, з неї сиплеться штукатурка, у приміщенні тхне вологою. Як тільки починаються канікули, класи ремонтують. Але наступний дощ зводить усі старання нанівець.

Про протікання даху знають і в Черкаській міськ­раді, адже адміністрація навчального закладу б’є на сполох не перший день, а два роки поспіль. І лише зараз у 1400 учнів та 90 педагогів школи №18 з’явилася надія працювати в сухому приміщенні.

«Ось у мене на столі є папір, у якому департамент освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому повідомляє, що на сесії міської ради депутати проголосували за те, аби включити капітальний ремонт покрівлі в нашій школі до плану соціально–економічного розвитку міста і виділити на це 150 тисяч гривень», — каже Василь Грищенко. Коли будуть обіцяні для ремонту кошти та розпочнеться ремонт, у черкаській мерії не знають. Але директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій запевняє, що зробити новий дах планують уже цьогоріч.