Аванс за концерт небіжчиці

07.02.2013
Аванс за концерт небіжчиці

Концерт за участі Вітні Х’юстон у форматі 3D голограми анонсували задовго до 5 лютого афіші, в яких живим супроводом померлої американської зірки значилися співачка Лєна Штефан та саунд–продюсер альбомів Вітні, її друг Нарада Майкл Волден. Перед самісіньким початком концерту журналістам повідомили, що Нарада до Києва не приїхав. Організатори назвали його рішення «непередбаченим і шокуючим». А причина всьому — гроші.

Сергій Устюгов, організатор туру пам’яті Вітні Х’юстон, пояснив, що Нарада днями повідомив: до України не приїде, якщо йому не виплатять усю суму гонорару.

Організатори були шоковані, адже, за контрактом, музиканту виплатили аванс, сплатили за трансфер та забезпечили екстра–люксовий номер у готелі. Повну суму мали виплатити по прильоту до Києва. Однак Нарада забажав отримати всі гроші ще до поїздки. «Усе, що було в наших силах, ми виконали. Прикро, коли для людини гроші стоять на першому плані. Як можна називати себе близьким другом Вітні, коли сума гонорару переважає те, що вшановується пам’ять важливої для тебе людини», — коментує пан Устюгов. Суму гонорару він залишив у таємниці.

Утім шоу від цього не постраждало. Справді, в концерт–холі «Фрідом» не було вільних місць. «Майкл був потрібен нам не так як музикант, ми хотіли отримати його моральну підтримку, побачити людину, яка дуже добре знала Вітні, завдяки йому ми прагнули передати атмосферу», — заявила після виступу співачка Лєна Штефан.

Програму розпочав золотий саксофон України Ігор Рудий. Тло концерту розкішно створювали музиканти, вокалісти та акробати, фіналісти проектів «Україна має талант» і «Танцюють всі». Щодо Вітні Х’юстон, то вона двічі «виходила» на сцену: вперше — щоб привітатися з глядачами, і наприкінці — щоб виконати частину свого найвідомішого хіта I will always love you.