Кидал узяли в облогу

Кидал узяли  в облогу

Учора французькі військові відрапортували про завершення першої частини сухопутної операції в африканській країні Малі. Ці воєнні звершення, щоправда, відбулися силами союзних військ — контингенту з сусіднього з Малі Чаду. Учора формування у складі 1800 солдатів та офіцерів перетнуло кордон Малі і, за повідомленням «Ассошіейтед пресс», взяло контроль над містом Кидал.

З точки зору Павука

З точки зору Павука

«Хмарочос, на якому я ще не був», — ласо всміхнувся Ален Робер і почав дряпатися на найвищу будівлю кубинської столиці Гавани. На рахунку 50–річного француза на прізвисько «людина–павук» — понад 70 таких «сходжень» по всьому світу — він «брав» Ейфелеву вежу, «Емпайр–стейт–билдінг» (це найвидатніший хмарочос у Нью–Йорку після «загибелі» веж–близнюків), офіс компанії ІВМ, шпиль Московського держуніверситету ім. Ломоносова тощо. Рекорди унікального скелелаза, зафіксовані у Книзі рекордів Гіннесса, ще ніхто у світі не зумів перевершити.

Алкоголізм як тероризм

Алкоголізм як тероризм

Депутати Держдуми Росії мають намір проголосувати за законопроект, яким забороняється проносити алкогольні напої на борт літаків. До цього часу пасажирам дозволялося брати в політ спиртне з магазинів мережі «Дьюті фрі». Саме воно часто провокувало п’яні бійки в літаках російських авіакомпаній, які здійснюють міжнародні авіарейси.

Всевидяче око імперії

Всевидяче око імперії

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

4 лютого 1858 року начальник Третього відділення канцелярії Його Імператорської Величності Долгоруков звернувся до царя з пропозицією дозволити Тарасові Шевченку жити в Петербурзі та продовжити навчання в Академії мистецтв, за умови «...щоб він підданий був тут суворому поліцейському нагляду і щоб начальство Академії мистецтв належним чином стежило, аби він не спрямовував на зло свого таланту». Нікуди не міг сховатися Поет од всевидячого ока імперії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики