НОВИНИ ПЛЮС

06.02.2013

Кожара в Москві розкаже про євроінтеграцію

На 19 березня заплановано візит міністра закордонних справ України Леоніда Кожари до Москви. Дату свого візиту підтвердив на вчорашній прес–конференції сам міністр. Щодо порядку ден­ного переговорів у Росії, то, за словами пана Кожари, «він дуже широкий». Водночас міністр заявив, що «пріоритетом на цей рік залишається взаємодія з Митним союзом». «Україна буде вести переговори з різними органами Митного союзу з метою оформлення нашої співпраці у форматі «3+1», — цитує його слова інформагенція «Інтерфакс». Нагадаємо, що російські високопосадовці неодноразово заявляли, що Москву не влаштовує такий формат співпраці з Україною.

Водночас очільник МЗС запевнив, що Угода про асоціацію з ЄС «є великою політичною та геополітичною цінністю України». Цей документ, на його думку, «буде підписано незалежно від того, чи існують додаткові питання в наших двосторонніх відносинах (з Євросоюзом. — Ред.)». Застосування вибіркового правосуддя щодо політичних опонентів, чим ЄС дорікає офіційному Києву, на думку Леоніда Кожари, не завадять підготовці до підписання Угоди про асоціацію. «Зрозуміло, що ці питання стоять на порядку денному України та ЄС, але при цьому існують десятки інших питань наших відносин», — додав міністр.

В уряді Азарова з’явився міністр промполітики

Учора Президент Віктор Янукович призначив Михайла Короленка міністром промислової політики. Про це йдеться в указі, розміщеному на офіційному сайті Президента України. Пан Короленко до сьогодні був головою правління акціонерного товариства «Південний гірничо–збагачувальний комбінат» (Кривий Ріг, Дніпропетровщина). Південний ГЗК, підприємство з виробництва залізорудного концентрату, — одне з найбільших підприємств країни. Минулого року, до Дня Незалежності, Віктор Янукович присвоїв Михайлу Короленку звання «Герой України».