НОВИНИ ПЛЮС

05.02.2013

Дискусія про євроінтеграцію

Представники Партії регіонів та опозиції наприкінці минулого тижня провели переговори щодо підготовки заяви Верховної Ради про реалізацію евроінтеграційних прагнень України. За даними газети «Коммєрсант–Україна», сторони пішли на поступки, але в тексті залишилися ключові розбіжності, які можуть зірвати ухвалення документа. Так, згадування про Митний союз із заяви виключили (до того опозиція вимагала зафіксувати відмову від вступу в МС). Також у проекті вже немає згадок про Юлію Тимошенко і Юрія Луценка та терміну «політичні переслідування». У свою чергу, «регіонали» погодилися включити в текст посилання на недавні резолюцію Європарламенту та рішення Ради ЄС про умови підписання угоди про асоціацію з Україною, у яких Брюссель, зокрема, вимагає вирішити проблему вибіркового правосуддя.

Остаточне рішення щодо проекту мало бути ухвалене на засіданні фракції «Регіонів» учора.

Нова партія екс–БЮТівця

Позафракційний народний депутат Сергій Міщенко очолив партію «Справедливість». Таке рішення ухвалено на з’їзді, що відбувся в Києві 2 лютого.

Міщенко донедавна був членом «Батьківщини», але на виборах–2012 не отримав прохідного місця у списку й виборов мандат як «мажоритарник» на Київщині.

Премія для Кличка

Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко отримав премію «Міст», яка присуджується за внесок у демократичний розвиток та взаємопорозуміння у Європі. Як написав політик у своєму «Фейсбуці», цю відзнаку заснували два маленькі міста — Гьорліц у Німеччині та Згоржелець у Польщі.