100 тисяч — і навіть говорити не хочу!

01.02.2013

Днями головний редактор інтернет–видання «Херсонська правда» Тарас Бузак отримав повістку в суд у зв’язку з позовом про захист ділової репутації та відшкодування моральних збиткiв начальнику Дніпровського райвідділу міліції міста Володимиру Мартиненку. З останнім, стверджує у розмові з «УМ» пан Бузак, він навіть не знайомий. А з позовних вимог дізнався, що Мартиненко хоче стягнути з нього моральну компенсацію за публікацію матеріалу про стрілянину в місті, в якій, написала зі слів очевидців «Херсонська правда», міліціонери під час затримання вбили підозрюваного з автомата.

«Але жодного слова, з якого райвідділу міліції правоохоронці чи їхні прізвища, у статтi не було! Більше того, у позові Мартиненко не заперечує, що труп таки був», — обурюється Тарас Бузак. Єдине, що зазначив позивач, — «цією заміткою видання ганьбить його ділову репутацію, адже охорону громадської безпеки на згаданій території здійснює саме Дніпровський райвідділ міліції». Окрім того, хоча газета була готова подати думку правоохоронців, Володимир Мартиненко на контакт так і не вийшов, одразу подавши до суду, стверджує Бузак.

«Ми пишемо на правоохоронну тематику дуже рідко. Здебільшого наш сайт публікує політичні матеріали. Я є депутатом райради від «Фронту змін», тому не виключаю, що перейшов комусь дорогу і в такий спосіб на мене вирішили «натиснути». Знайомі в міліції натякали, що є шанс домовитися, але з ким і про що — мені не відомо», — каже «УМ» пан Тарас.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Учора суд виправдав прикарпатського журналіста Руслана Коцабу, з яким позивався мiсцевий чиновник. Нагадаємо, до журналіста позивався депутат від Партії регіонів iз Косівщини, полковник податкової міліції Василь Строїч щодо розповсюдження Коцюбою в інтернеті конфіденційної інформації про колишню судимість чиновника.