НОВИНИ ПЛЮС

29.01.2013

Плани щодо ЄС

Україна планує підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Про це заявив Президент Віктор Янукович, перебуваючи в Давосі.

Розшук екс–нардепа

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили інформацію про оголошення в міжнародний розшук колишнього народного депутата Олександра Шепелєва за підозрою у привласненні майна в особливо великих розмірах та замаху на вбивство. Про це УНІАН повідомили в управлінні зв’язків iз громадськістю МВС, зазначивши, що щодо Шепелєва відкрито кримінальне провадження щодо ч. 5 ст. 191, а також ст. 15, ст. 115 Кримінального кодексу України.

За інформацією джерел сайту «Українська правда», Шепелєва оголошено у розшук у справі про замах на життя екс–акціонера «Родовід–банку» Сергія Дядечка, і він виїхав за межі України. Шепелєв був обраний до Верховної Ради минулого скликання за списком БЮТ, а потім перейшов у фракцію Партії регіонів.

Нове у справі Щербаня

У справі про замовлення вбивства депутата Євгена Щербаня є нові свідчення. Про це повідомив начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Андрій Курись в ефірі програми «Шустер Live». «Я не розголошу таємницю слідства, якщо скажу, що свідчення свідків є. І навіть не одного. Живих свідків, — зазначив він. — У тих доказах, які ми зібрали, в першу чергу, зацікавлена і сама [підозрювана Юлія] Тимошенко, і захист Тимошенко, щоб ці докази в якнайшвидшому часі потрапили в суд».