У патрульні б я пішов

24.01.2013

Наводити порядок на вулицях Черкас відтепер виходять не лише міліціонери, а й народні дружинники. Як у радянські часи, в місті вирішили відновити роботу цих добровільних помічників правоохоронців і вже сформували такі підрозділи. Ініціатором створення давно забутих громадських формувань виступила Черкаська міська рада.

«У рамках програми iз забезпечення правопорядку в місті на 1912—1915 роки ми створили два нових громадських формування, куди ввійшли 60 добровольців. Ми забезпечуємо їх приміщенням, телефоном, беремо на себе оплату комунальних послуг і оплату праці керівників формувань», — розповідає «УМ» секретар Черкаської міськради Віктор Горкун. За його словами, на охорону порядку в місті нині виходить 10 патрулів, у складі яких — один міліціонер і два добровільні помічники, як правило, це ветерани правоохоронних органів. Люди працюють на добровільній основі. У планах міської влади — забезпечити народних дружинників формою, на що в бюджеті передбачено 120 тисяч гривень, а також продумати матеріальне заохочення найкращих iз них.

Патрулюють вулиці нині iз 16­ї до 22­ї години, а в літній час вони перебуватимуть під охороною добровольців до 24­ї години.