Ну дуже непристойне обличчя

24.01.2013
Ну дуже непристойне обличчя

Досі ніхто не наважувався обличчя, схоже на президентське, назвати непристойним. Фото з сайту 0542.in.ua.

У День Соборності на центральних вулицях Сум знову з’явилися вже знайомі обличчя з червоною крапкою на чолі. Так незнайомі активісти засвідчують свою підтримку мешканцям Сум, засудженим 14 січня за малювання такого обличчя, — про це «УМ» повідомляла.

Напередодні, як повідомив «Чорний комітет», такі малюнки з’явилися в Києві та Одесі. А в Сумах у день Водохреща відбулася акція на підтримку засу­джених. Пройшовши від обласної адміністрації до Зарічного суду, солідарна з ув’язненими молодь пояснила свою позицію: хлопців засудили незаконно, за малюнок на стіні саджати не можна — це тхне тоталітаризмом. Навіть якщо зображуване обличчя й нагадує Януковича.

Найбільше ж обговорень викликає цитата з рішення суду, де йдеться, що зображення, нанесені за допомогою трафарету, були непристойними. І хоча правоохоронці запевняють, що хлопців засудили за хуліганські вчинки, а зовсім не за політику, рішення суду справді більше схоже на політичне, переконані сумчани. Принаймні досі ніхто не наважувався обличчя, схоже на президентське, назвати непристойним, а Зарічний суд міста Сум це зробив.

«Чорний комітет» у своїх повідомленнях пропонує у зв’язку з цим заборонити розвішувати зображення, схожі на Віктора Януковича, по всій Україні. Навряд чи в Сумах згодні з такою пропозицією — зображення знову є.