«Джанго вільний»: убий у собі раба

«Джанго вільний»: убий у собі раба

Після «Безславних виродків» Тарантіно узяв творчу паузу, хоча його шанувальники підозрювали, що незабаром це затишшя вибухне справжньою бурею. У пресі почала з’являтися інформація про нову картину Тарантіно: жанр — спагеті–вестерн, тема — рабовласництво в Америці, одну з головних ролей виконуватиме Леонардо ДіКапріо, а ще у нього зніматимуться Крістоф Вальц, Джеймі Фокс, Семюель Л. Джексон, Керрі Вашингтон і навіть Франко Неро, прізвище якого зазначено в титрах того самого «Джанго» як Сержіо Корбуччі.

Сто за сто

Сто за сто

Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України презентував колективну монографію «Театральне мистецтво ХХ століття: Антологія вистав». Збірка має всі шанси стати одним з унікальних театральних новодруків останнього часу, адже тут зібрана інформація про понад сто вистав, які були поставлені в Україні протягом останніх ста років.

Жестами про кіно

Жестами про кіно

Мирослав Слабошпицький — один із небагатьох українських режисерів, що не боїться вилізти з власного панцира. Його роботи брали участь у 27 фестивалях у 17 країнах світу. У 2009–му — на той час уперше за останні сім років — український фільм потрапив на конкурс «Берлінале».

Всі статті рубрики