НОВИНИ ПЛЮС

16.01.2013

Ув’язнення Тимошенко

Начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков учора повідомив депутатам від опозиції, що більшість вимог ув’язненої Юлії Тимошенко виконано і вона припинила акцію протесту. Про це інформує депутат фракції «Батьківщина» Андрій Павловський. Екс–Прем’єрці було надано право короткострокової зустрічі з депутатами–жінками — після завершення реабілітаційних процедур засудженої, які вона вчора знову почала приймати.

Скандал Каськіва

Позавчора завершилося службове розслідування стосовно скандалу із підписанням договору між Україною та іспанським інвестором щодо зведення LNG–терміналу для імпорту скрапленого газу. В результаті глава Нацпроекту Владислав Каськів отримав догану. Він назвав це ціною, «завдяки якій всі українці дізналися, що цей проект є спасінням України в її боротьбі за незалежність».

Нагадаємо, 26 листопада Нацпроект підписав угоду про співпрацю з іспанською компанією Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG–терміналу в Одеській області, але іспанець Жорді Сарда Бонвеї виявився підставною особою, а «Феноса» заявила, що не укладала угод з Україною.