«Я тобі нап’юся!»

10.01.2013
«Я тобі нап’юся!»

Під час вилучення ємностей iз брагою. (прес–служби обласної міліції.)

Хто знає, скільки б ще часу процвітав у селі Байківці Тернопільського району підпільний цех iз виготовлення самогону, якби дружині одного з його постійних клієнтів не увірвався терпець. Коли благовірний укотре прийшов додому «на вухах», вона спересердя зателефонувала до райвідділу міліції і повідомила адресу «точки». Відтак, перевіривши інформацію, правоохоронці виявили у приватному сільському будинку добре налагоджене виробництво самогону, яке організували батько з сином.

Як повідомив «УМ» начальник Тернопільського райвідділу міліції Руслан Балик, виробництво популярної в народі (особливо після чергового подорожчання горілки в магазині) самогонки було повністю автоматизоване і вимагало мінімального втручання людини. «Чоловіки лише стежили, щоб в апараті завжди була свіжа закваска, — розповідає Руслан Балик. — Брага викисала у величезних сорокалітрових каструлях, на кожній з яких була помітка з датою завершення процесу бродіння.  Готовий продукт розливали у пластикові пляшки і продавали всім бажаючим. За дволітрову пляшку клієнти викладали, приміром, по 36 гривень. Тож любителів ніколи не бракувало».

З будинку–гуральні загалом вилучено майже тисячу літрів браги та п’ятдесят літрів готової самогонки. За її незаконне виготовлення та продаж горе–підприємців буде притягнуто до відповідальності за статтею 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення).