«І вишите моє життя на ньому»

10.01.2013

На Черкащині стартувала естафета, присвячена 60–річчю утворення області, яке святкуватимемо наступного року. Символами ювілею стануть вишитий рушник та сімейний фотоальбом. «Естафета — «Черкащина. Віхи шістдесятирічної історії» — триватиме цілий рік і висвітлюватиме досягнення районів та міст в економічному, політичному та культурному житті краю. Цей іміджевий проект сприятиме збереженню надбань господарської та культурної діяльності громади Черкащини», — повідомили «УМ» у прес–службі Черкаської облдержадміністрації.

Протягом року рушник та альбом передаватимуть з одного району в інший. І громади районів та міст обласного підпорядкування гуртом вишиватимуть на полотні орнамент, притаманний тільки своїй місцевості, а в фотоальбомі розміщуватимуть знімки про життя свого регіону.

У Черкаській мерії пояснюють, що завдяки такій іміджевій естафеті сподіваються активізувати пошукову роботу з вивчення невідомих сторінок історії Шевченкового краю за минулі 60 років. А ще переконані, що естафета вплине на виховання патріотизму, національної самосвідомості та громадянської гідності в підростаючого покоління і стане стимулом для збереження духовних цінностей та поваги до славних діячів своєї малої батьківщини.

Естафета стартувала вчора на лівобережжі Черкащини — у Драбівському районі, а завершиться 4 грудня у Черкасах. Саме того дня великий загальнообласний фотоальбом та вишитий рушник буде урочисто передано на вічне зберігання до Черкаського обласного краєзнавчого музею.