ЦИТАТИ ТИЖНЯ

04.01.2013

Олександр Горбань,
директор Департаменту економічного співробітництва МЗС Росії
— про бажання України мати дешевший газ без входження в Митний союз:

— Україна хоче одночасно зберегти два вектори: і вступити до Євросоюзу, де на неї особливо не чекають, і взяти участь у Митному союзі, але тільки за тими параметрами, які їй вигідні. Але так не буває. Не можна бути трошки вагітною.

(«Інтерфакс»)

Джон Теффт,
посол США в Україні
— про перспективи Тимошенко

— Я сподіваюся, що до 2015 року Юлію Тимошенко буде звільнено. Якщо ж вона буде позбавлена можливості брати участь у [президентських] виборах, я впевнений — і ми, і ОБСЄ будемо розглядати це як порушення.

(«Українська правда»)

Ірина Фаріон,
нардеп від ВО «Свобода»
— у супровідному листі до свого подарунка Прем’єру Азарову — монографії «Мовна норма: знищення, пошук, віднова»:

— З Різдвом, Миколо Яновичу. Варто пам’ятати, що мудрим є зовсім не той, хто не робить помилок, а той, хто хоче і може їх виправляти. Всі ми semper tiro (вічні учні. — Ред.). Тож нехай нам щастить у пізнанні глибин мови як народу впродовж усіх дарованих літ.

(ТВі)

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради VI скликання
— про підсумки своєї роботи на посаді:

— Я зробив більше, ніж міг, і менше, ніж хотів. Критично оцінюю свою діяльність. Але в той же час вважаю, що народ жив і живе погано не через мене.

(«Сєгодня»)

Андрій Мохник,
нардеп від ВО «Свобода»
— про зростання популярності його партії:

— Сьогодні в багатьох містах і містечках України відзначають день народження Степана Бандери, бо він об’єднує націю з... 2006 року, коли ми проводили перший смолоскипний марш вулицями Києва, над нами іронізували — хлопці, вас ніхто не зрозуміє з вашими 0,36% в Україні. Але, як казав Бандера, ми «йдемо до кожного українця». І коли Юрія Михальчишина запитували, де та «бандерівська армія, яка перейде Дніпро» — ось відповідь: сьогодні вже на Лівобережжі ми маємо двох депутатів–мажоритарників від «Свободи». Наша бандерівська армія щодня зростає. Тому й тремтять наші вороги, тому й навішують нам недолугі ярлики.

(прес–служба партії)