НОВИНИ ПЛЮС

04.01.2013

Митний союз

Під час візиту до України міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова 13–14 січня обговорюватимуть питання співпраці України з Митним союзом. Про це вчора повідомив глава МЗС України Леонід Кожара. «Ці перші місяці ми активізуємо діалог із Російською Федерацією щодо форматів співпраці України з МС, не будучи членом Союзу», — сказав Кожара, зазначивши, що порядок денний візиту ще узгоджується.

Раніше Президент Віктор Янукович заявляв, що Україна «поступово приєднуватиметься до правил Митного союзу». Однак з’ясувалося, що для Кремля така «часткова вагітність» є неприйнятною.

Нові депутати

Центрвиборчком визнав обраними і зареєстрував трьох нових народних депутатів, обраних за списком Партії регіонів. Як повідомляє УНІАН, мандати отримали колишній міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко (№76 у списку), депутат VI скликання Олександр Зац (№77) та Юрій Благодир (№78) — колишній радник екс–спікера Володимира Литвина. Вони потрапили в парламент у зв’язку з переходом раніше зареєстрованих депутатів на роботу в уряд.

Ув’язнення Тимошенко

У лікарні «Укрзалізниці», де перебуває Юлія Тимошенко, регулярно проводиться вимірювання рівня радіаційного фону. «Потужність поглинутої дози випромінювання не перевищує нормативних рівнів, — повідомляє прес–служба Державної пенітенціарної служби. — Враховуючи настороженість Тимошенко та її захисників, у ЦКЛ проведено позачергові вимірювання за участю самої пацієнтки».

Крім того, «з метою уникнення спекулятивних заяв з боку Тимошенко» керівництво колонії дозволило передати екс–Прем’єрці особистий дозиметр.