Поділили без шуму й пилу

Поділили без шуму й пилу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не надто напружене життя у Ради VII скликання. Уперше зібравшись 12 грудня, в 2012 році депутати мали лише чотири засідання, після свят ще раз попрацюють «під куполом» 10 січня, а наступного дня послухають уряд і закриють першу сесію.

Учора в парламенті нарешті поділили комітети, та й розійшлися. Знову обійшлося без сутичок, хоча принцип Регламенту–2007, за яким опозиція має отримувати контрольні комітети включно з бюджетним, дотримано лише частково. Ключовий комітет — з питань бюджету — очолив «регіонал» Євген Геллер, близький до Ріната Ахметова. Його заступниками стали ще два «регіонали» — Сергій Буряк та Олександр Волков, комуністка Оксана Калетник, Валерій Дубіль від «Батьківщини» та Ярослав Дубневич («УДАР»). Влада очолила низку інших економічних комітетів і пояснює це тим, що має таку потребу для забезпечення політики уряду.

Останній у цьому році сесійний день обійшовся без сутичок навіть по­при те, що в сесійній залі позаду «регіоналів» сиділи й голосували (зокрема за склад комітетів) «тушки» Табалови, батько й син. На першому засіданні, нагадаємо, їх вигнали з робочих місць утришия, а тепер — лише згадували злим недобрим словом.

Всі статті рубрики