Влада меншості?

Влада меншості?

Суперечливий проект нової Конституції Єгипту, запропонований правлячою партією «Брати–мусульмани» та президентом Мохаммедом Мурсі, таки набере чинності. На загальнонаціональному референдумі, другий етап якого завершився цими вихідними, за ухвалення Конституції, яка фактично перетворить Єгипет зі світської держави на ісламську, віддали свої голоси більшість громадян. Як повідомляли вчора місцеві мас–медіа, після підрахунку 95,5% бюлетенів другого туру загальна кількість голосів на підтримку нового основного закону становила близько 64%. Щоправда, явка виборців була надзвичайно низькою: у першому турі референдуму — 32% (з них «за» проголосувало 71,4%), у другому — 30% («за» — 56%). Нова Конституція Єгипту набуде чинності після оприлюднення офіційних результатів остаточного підрахунку. Очікується, що це станеться найближчими днями. Після цього президент має призначити дату нових виборів до Нижньої палати парламенту.

Іменем Аллаха

Іменем Аллаха

Збройні загони ісламських фанатиків–салафітів, які контролюють північну частину держави Малі у Західній Африці, вчора доруйнували останні мавзолеї мусульманських святих у місті Тімбукту на північному заході країни. Ці унікальні історичні пам’ятки належали до світової спадщини ЮНЕСКО. Як повідомляє агенція «Франс пресс», ісламські радикали розбивають мавзолеї кирками, бо вважають їх, як і цвинтарі мусульманських святих, ідолопоклонництвом, що не подобається Аллаху.

На Захід у «Східному експресі»?

На Захід у «Східному експресі»?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Впродовж останніх днів у зв’язку з «недольотом» Президента України до Москви, чимало ЗМІ обговорюють одну тему: чи зміниться пріоритетний вектор української зовнішньої політики з євроатлантичного, західного напрямку на східний, в бік Митного союзу. Адже рухатися одночасно у двох напрямках неможливо. Про це, до речі, відверто пишуть і самі російські аналітики. Пошлюся хоча б на одного з них, Сергія Фоміна. Ще 2005 року, у зв’язку з вигаданим спеціально для України проектом ЄЕП (адже Білорусь, Казахстан та Росія вже співпрацювали на той час у рамках Митного союзу), у статті «Росія, Україна, СНД: співіснування чи інтеграція?» Сергій Фомін відверто зазначив: «Повноцінне, без товарних вилучень і обмежень, одночасне перебування України у двох зонах вільної торгівлі – у рамках ЄЕП і з Євросоюзом – просто неможливе. Неможливо одночасно їхати у двох різних поїздах».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики