Дівчина з віолончеллю

21.12.2012
Дівчина з віолончеллю

«Перша віце–міс Всесвіт» Олеся Стефанко разом із головною красунею Всесвіту зразка 2011 року, Лейлою Лопеш з Анголи, склала свої повноваження. У ніч із середи на четвер за київським часом у Лас–Вегасі було короновано нову «міс Юніверс». Переможницею, яка виборола цей титул у 88 найвродливіших дівчат із різних країн, стала 20–річна американка Олівія Калпо. Це вже восьма «міс США», яка перемагає на конкурсі «Міс Всесвіт» у його 61–річній історії, але попереднього разу американка тріумфувала ще 1997 року.

Кароока брюнетка Калпо була однією з фавориток від початку. Адже струнка, спортивна Олівія не лише справді красуня, а й розумниця. Батько–італієць та мама, в жилах якої тече італійська й ірландська кров, з дитинства навчали своїх п’ятьох дітей музики. Олівія з другого класу грає на віолончелі, виступала в багатьох престижних концертних залах США, а кілька останніх років бере ще й уроки вокалу. І, звісно, займається доброчинною діяльністю (без цього на світових конкурсах краси не переможеш) — працює в організації, яка бореться з раком молочної залози та яєчників.

На запитання, про який вчинок у житті вона шкодує найбільше, майбутня «міс Всесвіт» відповіла: «Я вважаю, що будь–який досвід корисний, незалежно від того, поганий він чи хороший. Головне — зробити висновки. Це життя. Хоча таки є одна річ, про яку я шкодую, — що дражнила своїх молодших братів. Що старшою я стаю, то більше ціную рідних».

Разом зі званням і обов’язками, які накладає на неї перемога в конкурсі, Олівія отримала діамантову корону та грант на навчання у Нью–Йоркській школі кіно й телебачення.

На випадок, якщо через якісь непередбачувані обставини «міс Всесвіт» не може виконувати свої обов’язки, її замінить «перша віце–міс» — цей титул від нашої Стефанко перейняла філіппінка Жанін Тугонон. Також до п’ятірки фіналісток увійшли «міс Венесуела», «міс Австралія» та «міс Бразилія».

Харків’янка Анастасія Чернова, яка цього року представляла на конкурсі Україну, не потрапила навіть до чвертьфінальної шістнадцятки. n