ХРОНІКА

20.12.2012

Втрати

Позавчора ввечері в автокатастрофі загинув заслужений тренер України Анатолій Заяєв. 81–річний фахівець, що перебував за кермом своєї «Хонди CR–V», на трасі під Мелітополем виїхав на зустрічну смугу й зіткнувся з евакуатором на базі «Мерседес Спринтер». Водій зустрічного авто також загинув на місці.

Заяєв уславився тим, що став першим тренером, який виграв чемпіонат незалежної України (у 1992 році з «Таврією»). Також цей уродженець Криму ассирійського походження працював із «Миколаєвом», «Поліссям», «Черкасами» та ін., а останнім часом був спортивним директором запорізького «Металурга».

Футбол

У новому рейтингу ФІФА, останньому в цьому році, збірна України піднялася на вісім позицій і тепер посідає 47–ме місце.

Верхівка виглядає так (у дужках — динаміка проти минулого місяця): 1. Іспанія; 2. Німеччина; 3. Аргентина; 4 (–1). Італія; 5 (+3). Колумбія; 6 (–1). Англія; 7 (–3). Португалія; 8 (–1). Голландія; 9. Росія; 10. Хорватія... 18 (–5). Бразилія.

Інші наші суперники у відборі на першість світу: 31 (+3) Чорногорія... 55 (–1). Польща... 128 (+4). Молдова... 207–209. Сан–Марино.

* * *

Контракт ФФУ зі старшим тренером молодіжної збірної України (U–21) Павлом Яковенком офіційно розірвано за згодою сторін. Про це йдеться у повідомленні прес–служби Федерації футболу. Федерація щиро дякує Павлу Олександровичу за плідну багаторічну роботу, яка принесла немало перемог молодіжній збірній на міжнародній арені.

Нагадаємо, Яковенко написав заяву на звільнення за власним бажанням. Причиною такого кроку називають незгоду з новим керівництвом ФФУ.

* * *

Кубок Італії. 1/8 фіналу. «Інтер» — «Верона» — 2:0 (Кассано, 50; Гуарін, 54).

Останні 20 (!) хвилин ворота господарів успішно захищав аргентинський нападник Родріго Паласіо, який замінив травмованого воротаря Луку Кастелацці, коли «Інтер» уже використав усі заміни.

* * *

Кубок Іспанії. 1/8 фіналу (перший матч). «Ейбар» — «Малага» — 1:1.

* * *

Кубок Німеччини. 1/8 фіналу. «Шальке» — «Майнц» — 1:2 (після відставки Хуба Стевенса його наступник на посаді тренера гельзенкірхенців Єнс Келлер почав із поразки), «Карлсруе» — «Фрайбург» — 0:1, «Кікерз Офенбах» — «Фортуна» — 2:0 (Воронін за гостей не грав), «Аугсбург» — «Баварія» — 0:2 (Гомес, 26; Шакірі, 85; вилучення: Рібері, 47; Тимощук грав за мюнхенців до 58–ї хвилини й заробив попередження).

Баскетбол

Чоловіки. Суперліга. «Ферро–ЗНТУ» — «Азовмаш» — 96:63 (Калпеппер (18 + 5 передач) — Грір (16+6)).

* * *

Жінки. Балтійська ліга. «Еклекс» (Естонія) — ТІМ–СКУФ (Київ) — 56:64.

Становище команд у групі А: «Цмоки–Мінськ» (Білорусь) — 5 перемог / 0 поразок, ТІМ–СКУФ — 3/1, «Березіна–РЦОР» (Білорусь) — 2/3, «Еклекс» — 1/3, «Вікторія» (Білорусь) — 0/4.

Теніс

Турнір ITF в Анкарі (призові — 50 тис. дол.). Перший раунд. Абдураїмова (Узбекистан) — Савчук (Україна) — 7:6, 7:5.

Бокс

Керівництво Всесвітньої боксерської асоціації наполягає на проведенні поєдинку в суперважкому дивізіоні між суперчемпіоном WBA, чемпіоном IBF/WBO/IBO Володимиром Кличком та чемпіоном WBA Олександром Повєткіним до 26 лютого 2013 року. Із минулого понеділка почався 30–денний відлік часу до того моменту, як сторони повинні дійти згоди щодо часу й умов бою. Інакше 17 січня можуть відбутися промоутерські торги на право організації цього протистояння.