Послідовники Ісуса домінують

Послідовники Ісуса домінують

Напередодні Різдва американський інститут досліджень громадської думки Pew Forum on Religion and Public Life оприлюднив результати свого традиційного щорічного дослідження, які свідчать: найбільшою релігійною групою світу залишаються християни. Послідовників Ісуса на планеті налічується 2,2 мільярда осіб.

Падіння зірки

Падіння зірки

Оприлюднене минулого тижня рішення відомого французького актора Жерара Депардьє перебратися на постійне місце проживання до маленького бельгійського містечка поблизу французького кордону набрало масштабів справи загальнонаціонального значення. Прем’єр–міністр Жан–Марк Еро у різкій формі розкритикував переїзд актора до Бельгії, назвавши цей вчинок «жалюгідним» та непатріотичним. Річ у тім, що Депардьє фактично не приховує — виїхати з Франції його спонукало запрова­джене з ініціативи обраного цього року президента Франсуа Олланда підвищення «податку на багатство». Кожен, хто заробляє більше 1,3 мільйона євро на рік, тепер має віддавати державі 75%, тобто три чверті свого доходу. «Сплата податків є актом солідарності, патріотичним актом», — наголосив прем’єр.

Двоголове безголов’я

Двоголове безголов’я

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

21 грудня 1764 року Катерина ІІ скасувала гетьманський устрій в Україні. Після вимушеної відставки гетьмана Кирила Розумовського засновувалась Малоросійська колегія на чолі з генерал–губернатором Петром Румянцевим. Їдучи до України, Румянцев одержав чіткі інструкції від імператриці, яка радила своєму призначенцю «мати і вовчі зуби, і лисячий хвіст». Головними завданнями, які поставили перед генерал–губернатором, були визиск українського населення («поряд з іншими виправленнями необхідно, під якою б то не було назвою, крім подушного, поширити на тамтешній народ і одержувати від нього в казну нашу... нам беззаперечно належні прибутки») та перетворення колись вільного краю на звичайну російську провінцію. На думку багатьох істориків, скасування гетьманського устрою було безпосередньою негативною реакцією імператриці на подане їй Прохання малоросійської шляхти і старшини разом із Гетьманом про поновлення давніх прав Малоросії. Адже просили імператрицю про неможливе: непорушність прав, решток яких Катерина ІІ заповзялася українців позбавити.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики