Щоб не зіпсувати олів’є

Щоб не зіпсувати олів’є

З наближенням кінця року особливо актуальними стають продукти, які ми звикли бачити у стравах новорічних свят. Для багатьох олів’є — це моветон. Але не менше й тих, для кого цей салат — багаторічна добра традиція. Тому вибирати не поспіхом для олів’є чи будь–якої іншої страви зелений консервований горошок — саме час. Щоб не виникло бажання вже за столом скурпульозно виловлювати зелені «намистинки» — бо несмачні і тверді або, навпаки, занадто м’які. Допоможе розібратися з консервованим горошком тестування, яке нещодавно провели спеціалісти Центру незалежних споживчих експертиз «Тест». Їхнiй головний висновок: iз дешевої «рибки» не буде смачних ні юшки, ні салату.

Згущені ріки з консервантами

Згущені ріки з консервантами

Згущене молоко з цукром — продукт, який дуже полюбляють діти: у тортиках, каші чи просто їсти ложкою. Тому про його якість хочеться знати більше.

Кожна господиня знає, що перед консервуванням продукти, щоб вони не псувалися, треба простерилізувати. Згущенка, хоч і продають її у загерметизованих бляшанках, стерилізації не потребує з кількох причин. Бо збереження продукту має забезпечувати велика кількість цукру і, власне, процес згущення молока. Це якщо вихідна сировина якісна, дотримано всіх технологій виробництва і не порушено санітарні норми. Інакше в банках згущеного молока з’явиться не зовсім звична пліснява: «ґудзики»–грудочки на внутрішній частині кришки.

Всі статті рубрики