Злочин як «відплата»?

Злочин як «відплата»?

Комісія Сейму Польщі з національних та етнічних меншин розглянула й передала на розгляд парламентаріїв заяву із засудженням акції «Вісла», під час якої 1947 року (65 років тому) було депортовано понад 140 тисяч українців. «Політично вмотивоване виселення людей не тільки порушило права людини і громадян, а й не мало військового виправдання. Під час цієї акції застосовано принцип тоталітарної системи про колективну відповідальність, яка ніколи не може бути основою для політики демократичної держави», — йдеться у проекті заяви. Ініціював розгляд цього питання Мирон Сич — єдиний українець серед депутатів Сейму.

Кінець настане у квітні?

Кінець настане у квітні?

Онкологічна операція, яку зробили на Кубі президентові Венесуели Уго Чавесу місцеві хірурги, пройшла успішно. Про це позавчора пізно ввечері в телезверненні до народу повідомив віце–президент країни Ніколас Мадуро, який наразі виконує обов’язки глави держави. За його словами, комплексне хірургічне втручання тривало понад шість годин, і тепер на Чавеса чекає тривалий період реабілітації. Очевидно, йдеться все–таки про більш серйозну проблему, ніж «кілька злоякісних клітин», про виявлення яких повідомив венесуельцям Чавес перед своїм від’їздом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До Путіна — із закордонним паспортом

До Путіна — із закордонним паспортом

Президент Росії Володимир Путін учора в Георгіївській залі Кремля виголосив щорічне послання Федеральним зборам РФ. Замість запланованих 45 хвилин президентський спіч розтягнувся на півтори години. У першій частині глава держави заторкнув велику кількість соціально–економічних тем, не затримуючись надовго на жодній iз них. Путін говорив про досягнення влади в соціальній сфері, проблеми економіки, корупції, виховання молоді, а також про потребу національної єдності. І, зокрема, висловив упевненість, що «демографічна ситуація в Росії стабілізувалася». Стосовно економіки, ВВП визнав, що Росія залишається «в заручниках сировинних ринків інших країн», наголосивши: така сировинна модель економіки фактично вичерпана, тому від неї потрібно відмовлятися.

Всі статті рубрики